Археолози откриха важна следа за Вавилонската кула

Близък изток

Археолози откриха важна следа за Вавилонската кула

12456
на 08.11.2022
Археолози откриха важна следа за Вавилонската кула
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вавилонската кула повдига много въпроси сред изследователите. Най-голямата загадка е дали тя наистина е съществувала. Това е може би една от най-мистериозните истории в Библията, открита в Битие 11: 1–9, където се казва, че кулата е построена в Сенаар – Вавилония – след големия потоп.

препоръчано

Като се има предвид нестабилността на региона, провеждането на изследвания в него е доста трудно. Въпреки това от време на време разкопките там се подновяват. По време на едни от тези разкопки археолозите се натъкнали на вероятна част от тази легендарна кула, пише Express.

Става дума за „необичаен строителен материал“, открит върху тухла, за която се смята, че някога е била част от Вавилонската кула. Тя е изследвана от д-р Ървинг Финкел от Британския музей. Смята се, че тази тухла е поръчана от цар Навуходоносор II.

През 586 пр.н.е. Навуходоносор превзема град Йерусалим. Там той избира най-квалифицираните работници, които завежда във Вавилон, за да построят кулата. Всички тези необичайни материали са изследвани в документалния филм „Отключени тайни: Вавилонската кула“ на Smithsonian Channel.

Според д-р Финкел има някои раздели в Библията, които са взети от собствените записи на юдеите. В същото време някои разкази вероятно се отнасят до Вавилон. Последните са били доста увлекателни и впечатляващи.

Документалният филм също така разказва, че в историята има убедителна следа, че юдейските роби са били свидетели на построяването на кулата. Освен това във филма се отбелязва, че тухлата има всички признаци на строителен материал от онова време. Тя съдържа древна смола, хоросан и битум, споменати в библейската история.

Името на цар Навуходоносор е изписано с малки букви на ръба на тухлата. Това е своеобразен печат за одобрение, указващ лично поръчение на кулата.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК