Вход
София
Времето в София 24 o C

Атаката срещу Валери Симеонов не е заради Виктор. Това е отмъщение за мутрите по морето, Домусчиев и олигарсите. Защо мълчат Сидеров и Каракачанов?

Атаката срещу Валери Симеонов не е заради Виктор. Това е отмъщение за мутрите по морето, Домусчиев и олигарсите. Защо мълчат Сидеров и Каракачанов?

на 09.10.2017
6190
35
Атаката срещу Валери Симеонов не е заради Виктор. Това е отмъщение за мутрите по морето, Домусчиев и олигарсите. Защо мълчат Сидеров и Каракачанов?

Вече пети ден държавата живее под знака на сакралния въпрос: „Уплашен ли е Виктор Николаев от Антон Тодоров и Валери Симеонов?“

Вече пети ден „храбрите“ и „честни“ журналисти от двете големи телевизии обединено занимават обществото със самите себе си.

Това, разбира се, е извън дневния ред на обикновените хора. Важните проблеми се заобикалят старателно, новинарските емисии и публицистиката ровичкат до умопомрачение нюансите в репликите на Тодоров и Симеонов, подтекста, контекста, експликациите и рефлексиите на съзнанието.

И целият този обиден фарс не би имал никакво значение, ако официалната власт не бе се вързала на играта и не съучастваше активно в сюжетиката.

Днес финансовият министър и шефката на бюджетната комисия бяха изправени на трибунал в Нова и БТВ. Притеснени и смълчани, те се обясняваха като ученици, разграничаваха се от колегите си, извиняваха се, кълняха се в съпричастността си към свободата на словото.

Журналистите вероятно са умрели от кеф, но как ли са се почувствали техните избиратели? Дали очакват от тях да анатемосват свои колеги от парламента и правителството заради капризите и себичността на двайсетина охранено-грантоядни телевизионери с по 10-15 000 лева заплати и още толкова тримесечни бонуси?

Телевизиите се вживяват в образа на морални екзекутори, само защото държавата резонира и проявява слабост. Управляващите продължават да живеят със заблудата, че политиката се кове в сутрешните блокове на двете безкрайно втръснали на всички и тънещи в корупция и шуробаджанашки зависимости електронни медии.

Случаят с вицепремиера Валери Симеонов все пак е особен и заслужава отделен коментар. Той неслучайно бе „пришит“ към атаката срещу Антон Тодоров. Просто отдавна се търсеше повод да го „качат на шейната“.

От месеци насам приятели и колеги боязливо ме подпитват: „Абе, какви ги върши Валери, защо се заяжда с Маджо и другите босове, защо им затваря заведенията в Слънчев бряг?“ Или: „Валери явно няма глава на раменете си – да се захване с Киро Домусчиев, точно с Киро…“. Или: „Валери защо скача на Ангелкова, не знае ли там как стои работата…“

Да, без да го идеализирам, но Валери явно не знае „как стои работата“. Сигурно защото е неизкушена „гумена глава“ от провинцията, самоизградил се мъж. Ничий.

Ясно е, че среднощните набезите в криминалните заведения по морето нямаше да бъдат простени. Нито персонификацията и публичното споменаване на онези, които владеят плажната ивица и хотелите и които безчинстват от десетилетия в съдружие с държавата.

Нямаше да бъде простено и вторачването в бизнеса и приватизационните сделки на братя Домусчиеви, едни от недосегаемите в България, хазяи и другари по маса на неколцина действащи министри.

Нямаше да бъде простен и анонсът, че вицепремиерът ще подложи на ревизии и други олигарси.

Това не се прощава, това е камък в блатото, нарушаване на омертата.

Забелязвате ли присъдружното „сърцато“ мълчание на коалиционните партньори на Симеонов? Къде са Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, не е ли редно да защитят колегата си? В един отбор ли са или не?

Вместо това Каракачанов предпочете да коментира, че хуморът на вицепремиера бил „дърварски“.

Подходяща защита, няма що.

Извънсистемният играч Валери Симеонов е зарязан сам на барикадата, а повечето от колегите му в коалицията и правителството, зависими от мутри, групировки и олигарси, стискат палци да изгори.

Така че медийната атака срещу него не е просто приумица на наранени журналистически мозъци, а инспирирана кампания на гузни съуправляващи. 

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
ДОСТА БЛИЗО СТЕ ДО ИСТИНАТА МАЙ...
2
Не харесвах Симеонов, но сега - моите уважения. Играта наистина е груба, намесени са мутри и олигарси.
3
точен анализ.
4
шушумигата Воленчо се прави на младоженец и е духнал извън БГ. Дебелия Каракачан пътк се спотайва, щот е зависими от Домуса и Пеевски. Валери ще излезе най-честния
5
Браво, Пик. Само вие пишете за зулумите на бандита Киро Гела
6
Така е
7
Атаки има само от лакейте на жълто кафяви сайтчета като близ и пис
8
Симеонов си страда и ще продължава да страда от своята простотия, арогантност и неразбиране на същността на вицепремиерския пост, който заема. Горкият толкова се е опиянил от властта, че не знае какво прави и къде се намира
9
..на кацата с мед и едно л--но е достатъчно.
10
Браво Недялko, почна да осъзнаваш. Хубаво си казал А, сега кажи и Б.
11
отмъщението на граф нйои не му ли изтече . кога ще връщат изконните Български земи а не да правят циркове за отвличането от главната тема на деня
12
БСПдирастията е мафия ! Крадат и мародерстват изтерзаният народ,ето защо сме бедни...Долу БСПеерастите на Сланинова. В цяла България, при частичните избори ГЕРБ тотално печели,и в Крън и на всякъде, а червената крадлива сган масово губи .. .............................................................................................................................................................. Не ни занимавайте повече, с тая продажна осрана червена мишка В. Николаев, която се присъдени към лобито на Грипините, обслужваща прецедента ни Гумен Грипен Гадев!
13
И аз съм за Валерко, утре, ако реша да се отметна от Позитано и да се примоля за некоя пара към пенсията от Патриотите, само на него мога да разчитам, другите ме мразят, щото навремето подкрепих ДПС-то. Ами кво да правя, требе да се яде, нали....
14
Говори се, че командния център на тези кампании е в президентството с тактическата реализация на БСП. И измислената кампаниия за шуробаджинащината, и планираната кампания уж за посегателство върху свободата на словото са били с крайна цел - да се демонстрира как на парламента не може да се поверява избора и контрола на бъдещия Антикорупционен орган. И в кулминацията на кампаниите ние чухме точно това изявление на президента-вече аргументирано в публичното пространство. В държавата ни има хора, коит се занимават само с планиране и реализиране на подобни кампании.
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Телевизиите са много зависими от рекламодателите, защото без тях ще фалират и затова изпълняват поръчките на разни бизнесмени.
17
Мълчат защото са слуги на Москва, а от там още не са им намигнали кого да лаят Сланинова ли или пъпчивата тиква Гумен Грипена! Валери и А. Тодор бяха пуснати на доносниците от ДС, защото говорят истината в очите. Докато Каракачанската мастия и КГБееца са си на щат там!
18
Валери Симеонов говори с разбираем език, казва истината с прости думи, достигащи до всички. До някъде наподобява ранния Бойко и за това е харесван. Има ясни и близко постижими цели. Той не говори за светлото бъдеще, не говори за еврогейските ценности, говори за днешния ден, за днешните проблеми и търси тяхното решение. Валери Симеонов няма дясноеврогейското лустро и лявоолигархическия просташки гел. Днес той е вице премиер, утре може да е енергетик или оксиженист, това няма да го промени. За него е важна България, българинът и техния просперитет.
19
В България щом си на власт всичко ти е позволено - и просташко поведение , и надменност, и недосегаемост. Само властимеещите могат да говорят безнаказано и да мачкат. Стават особено агресивни щом трябва да отговорят на "неудобни" въпроси. Обществото ни не бива да търпи подобен род издевателства, особено от самозабравили се "политици". Защо в статията не се коментира поведението на писача на "Шайка" , а само се говори за заслугите на Стоянов, които го издигат във фетиш? Стореното от Валери Симеонов в Слънчев бряг, както и другите му действия за" народни добрини", не му позволява да се държи невъзпитано и арогантно. Това поведени е неприемливо за Вицепремиер, поне за мен, и нищо не може да го оневини!
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Статията на Н. Йорданов е точна и приемлива от нормалните хора. Не съм избирател на В. Симеонов, не съм представен в парламента. Но ако той бъде отлъчен и изхвърлен като човек, който говори истини, бъдете сигурни че той ще бъде избран за водач на една нова вълна, която ще помете статуквото при първите избори и ще върне надеждите на обикновените хора..
22
На крадливото цигане от Долни чифлик му се вижда краят.
23
В ТОЗИ САЙТ САМИ СИ ПУСКАТ КОМЕНТАРИ НАПИСАНИ ОТ РЕДАКЦИЯТА НА ПИК БГ В ПОЛЗА НА БОРИСОВ,А СЕГА В ТОЗИ СЛУЧАЙ НА ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА И САМИ СИ ЦВЪКАТ ПЛЮСОВЕ НА КОМЕНТАРИТЕ ,ИНАЧЕ ИСТИНАТА Е,ЧЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ-ВИНКЕЛА Е СЪЩИЯ МЕРЗЯАВЕЦ КАТО КИРО ДОМУЗА..КОГА БЯХА В ЛОШИ ОТНОШЕНИЯ СЪС СИДЕРОВ ПО ПАРТИЙНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА АТАКА-ТВ АЛФА ПОКАЗАХА ПО КАКЪВ ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА Е НАТРУПАЛ СЪСТОЯНИЕТО СИ,ПОКАЗАХА ,,ЧЕ ДЕЦАТА НА (ПАТРИОТА) ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЪВСЕМ (ПАТРИОТИЧНО ) В САЩ ,ПОКАЗАХА КАК ПО КАБЕЛАРКИТЕ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ПУСКА ГЕЙ ПОРНО И ЗА КАПАК ПОКАЗАХА КАДРИ И СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ БАЛЕВСКИ В РОДНИЯ МУ ИЗРАЕЛ ,КЪДЕТО ВАЛЕРКАТА С КИПА НА ТЕМЕТО КАТО ПРАВОВЕРЕН ЮДЕЙН СЕ МОЛИ И КЛАТИ НА СТЕНАТА НА ПЛАЧА.ТЕ ТАКЪВ(ПАТРИОТ) Е ВАЛЕРИ СИМОЕНОВ БАЛЕВСКИ ,-ПАРТРИОТ АМА НЕ БЪЛГАРСКИ,А ЕВРЕЙСКИ.
24
Браво на В Симеонов!!!!!Мафията е като триглавата ламя, режеш една глава на нейно място излизат 2 -- лошото е че всички глави са под опеката на определени политически партии!!!Ще му е трудно- дано успее!!!Още един път БРАВО на В Симеонов!!!
25
Браво на Валери Симеонов!
26
МНОГО ПРАЗНО ГОВОРЕНЕ. ТОВА ЧЕ ПИК СА ЗАВИСИМИ ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ..И АКО ИСКАТ ДА НАУЧАТ ИСТИНАТА СА ТУК , ЗНАЧИ Е ОБРАТНОТО! НИКОЙ ОТ БОГАТИТЕ НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ ТАКИВА КАТО СИМЕОНОВ..ТОЙ Е ИЗГОРИ БУШОН И СКОРО ЩЕ СЕ ВИДИ! А ВОЛЕНЧО ЩЕ НАПРАВИ ЛЯВ ЗАВОЙ СЛЕД НОВА ГОДИНА!!!! РУБЛИТЕ НЯМАТ ПРОШКА.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
ПИКливи цензори, щом видите името на дебелия гъзоблизец и веднага го цензурирате, мамка ви мръсна предатели
29
Лицето Балевски, незнано защо, срамуващо се от фамилията на баща си е представител на тази крадлива и престъпна прослоюйка, която наричате мутри или олигарси. Кариерата му започва като профсъюзен функционер в Дебелт, където краде най-прозаично метали и ги продава, уж за сметка на митичния профсъюз, а реално парите влизат в лчния му джоб. С откраднатото от там започва всякакъв "бизнес", докато се спира на кабеларка. В кабеларката краде интелектуални продукти от Света на телевизията и ги препродава на диваците за цена от 12-16 лева за пакет телевизии - не повече от 50-60 месечно - в най-върховния пик на тази кражба има над 200 000 абоната, днес абонатите му са около 50 000. Следващите му ходове са връзките с руската православна църква - през връзките на кумецът му В. Сидеров(интересен феномен е, че двете имена съкратени са В.С, с който се познават от механотехникува в Ямбол, самият Симеонов е помак от Троянския балкан.) От най-крадливия патриар в Русия за всички времена, чието лично богатство се оценява на над 10 милиарда долара, партията на Сидеров и Симеонов имат по 2 милиона лева годишна издръжка, осигурена, чрез почетен консул в Бургас, който е резидент на ФСБ/КГБ за черноморието. Не описваме, колко пари е взел от оградата, чрез негови фирми, нито колко пари е реализирал от обществени поръчки, пуснати от кмена на Бургас за негови фирми, истината е, някъде около 10 милиона чиста печалба. Такъв е моралният стожер на журналистиката Симеонов-Балевски.
30
Комунягите се уплашииха и сипят обида след обида върху Валери Симеонов!
31
Всички журналисти са комунисти. Наистина как се строят тези палати със заплати?
32
ПИК продължава да вади голямата шпакла! Не ви ли се изтъркаха езиците от толкова шпакловка! На тоя, дето слага плюсчета на коментарите трябва да му вдигнете заплатата! Ама не сте се заринали с реклами, та се чудя откъде пари за издръжка! Ако помисля малко, може и да се сетя! И - пазете момчето с плюс четата, ей! И Мастурбакова също!
33
Случайно попадналият във властта Валери се изживява като олимпийски бог, но след време никой няма дори да си спомня за него. Историята показва, че такава е съдбата на подобни жалки същества...
34
Има резон.
35
Евала на това дърво Симеонов. Удари мутрите и боклуците по морето и показа проблемите и зависимостите в държавата.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Снощи от спалнята на съседите се чуваше скърцане… Една минута… Така й се пада на оная кучка, дето си замита боклука пред моята врата!

 

няма нови новини
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
сега
2370
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Какви мъже харесват жените според зодията си
x