Атанас Зафиров: БСП - Обединена левица ще гарантира мира в страната

Избори

Атанас Зафиров: БСП - Обединена левица ще гарантира мира в страната

11765
преди 5 часа
Атанас Зафиров: БСП - Обединена левица ще гарантира мира в страната
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Нашият първи апел към българските граждани е – просто гласувайте. Хората обичат да гласуват със сърцето, с емоцията си – този път гласувайте с разума си. Гласувайте за хора, които са доказали, че изпълняват обещанията си и стоят зад думите си.“ Това призова председателят на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ и водач на листата на коалицията в 25 МИР – София Атанас Зафиров на среща с граждани в столичния квартал „Красна поляна“.

препоръчано

 В препълнената зала на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ той припомни, че на тези избори левицата се явява обединена. „За първи път от много време няма няколко леви листи, а само една. И за първи път от много години предлагаме толкова силна и ясна програма на българските граждани – 100 решения на множеството проблеми в страната ни. Оптимист съм, че ще повишим своя резултат“, каза Зафиров.

По неговите думи обединената левица трябва да се превърне в основен фактор в българската политика: „Не самоцелно, а като изразител на надеждите и очакванията на стотици хиляди български граждани, които до момента не можеха да се познаят в българската политика.“

 Председателят на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ посочи целите, които са залегнали в програмата на коалицията:

„Обещаваме, че в тази държава повече няма да има и едно дете, което не може да отиде на училище, защото е гладно, няма раница, обувки и дрехи. Трябва да кажем на българските граждани, че в тази държава няма да има нито един възрастен човек, нито един беден човек, който ще умре, защото не може да си плати тока, парното, лекарствата и храната. Да им кажем, че ще спрем ужасния тормоз на монополите, банките, колекторите над тях. Ще обложим свръхпечалбите на банките. Ще въведем справедлива данъчна система, така че бедните да не хранят богатите. Тогава ще има средства за образование, за пенсии, за здравеопазване, за отбрана и за всички останало.“

Атанас Зафиров подчерта, че лявата коалиция ще бъде тази, която ще гарантира мира в страната. „Няма да допуснем България да се превърне в прифронтова държава. Повече няма да бъдем послушен изпълнител на чужди воли, които се опитват да ни направят съучастни в конфликти, които не са наши. Искаме мир и тези наши представители в международните институции, в които членуваме, да имат достойно пробългарско поведение“, категоричен бе Зафиров.

„На тези избори левицата е обединена. С нас са социалдемократите, комунистите, земеделците, тракийци, патриоти, запасното войнство, пенсионерските съюзи. С нас са всички честни български лявомислещи, патриотично настроени хора, на които не им е безразлично каква е съдбата на страната ни. Това ме изпълва с оптимизъм и ме кара да вярвам в успеха“, заключи Атанас Зафиров.

 На срещата присъства и председателят на Градския съвет на БСП-София Иван Таков, който подкрепи листата на левицата за 25 МИР. „За да има бъдеще България, трябва да има силно ляво представителство в парламента. Това са хората, които ще защитят интересите на работещите, на пенсионерите, на децата. Това е нашата кауза“, заяви Таков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Евгени Минчев сензационно скочи на гей парадите: Децата са моята кауза! Ще бъда глашатай на добрите каузи (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Евгени Минчев сензационно скочи на гей парадите: Децата са моята кауза! Ще бъда глашатай на добрите каузи (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК