АФЕРАТА ГЪРМИ: И Камен Донев май забъркан в схемата с театрите

Акценти

АФЕРАТА ГЪРМИ: И Камен Донев май забъркан в схемата с театрите

162013
преди 8 часа
АФЕРАТА ГЪРМИ: И Камен Донев май забъркан в схемата с театрите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Името на Камен Донев също може да изскочи в мащабната театрална афера, с която са източвани милиони левове от държавния бюджет, твърди сайтът "Лупа“.

препоръчано

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е установила драстични нарушения при отпускането на субсидия за неговите постановки. Те са реализирани съвместно с Драматичен театър-Пловдив.

При положение, че Донев от години се изявява като частен продуцент и има собствена фирма, беше учудващо, че му е необходимо партньорството на държавната културна институция. Сега обаче, след като на бял свят излезе аферата с източването на пари от бюджета, пъзела се нарежда.

Оказва се, че през цялата 2023 г. екипа на Камен Донев е посочвал изцяло фалшиви данни за броя на спектаклите, за да може да се усвои държавната дотация за всеки продаден билет.

Според закона, Министерството на културата дотира всяко представление с определена сума, но има ограничение и това важи само за 500 билета. Тъй като спектаклите на Камен Донев винаги се играят пред пълни зали и имат страшно много публика, се е прибягвало до хитър трик. Посочвало се е, че вместо едно представление, във въпросния ден е имало две. Така държавната субсидия е обхващала вече 1000 продадени билета, а не 500.

Касае се за щета в рамките на няколко хиляди лева за всяко изиграно представление. Все още не се знае колко точно представления са неправомерно субсидирани от държавата, но според запознати те са десетки.

Нарушението вече е установено, но кой знае защо официалната информация не се предоставя на медиите. Според запознати, причината е, че трябва да се запази добрата репутация на Камен Донев. Така или иначе, най-вероятно случаят ще бъде включен в доклада, който в момента се изготвя от Сметната палата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК