Аферата "Лечеви"

АВТОРСКИ НОВИНИ

Аферата "Лечеви"

205795
на 19.01.2021
Аферата Лечеви
Автор:   ПИК

Драмата в центъра на Бургас илюстрира защо БСП не бива да се връща на власт.

препоръчано

С две думи – защото ще краде. Защото ще ползва и винаги е ползвала властта, за да се обогатява, за бизнес. Властта за червените и кукловодите им от Държавна сигурност е само платформа, чрез което надграждат личното си икономическо благосъстояние.

Какво се случва ли?

Братът на депутатката от БСП (приближена до сегашния президент Радев, особено приближена до някогашния президент Първанов, съпруга на простреляния бос Манол Велев – Весела Лечева) си е купил най-големия бургаски хотел “България” и сега иска да изкопае огромен подземен паркинг в идеалния център на града около хотела.

А това означава да съсипе легендарна зелена градинка – любимо място на поколения бургазлии, да премахне мемориална плоча в памет на пострадалите от нацизма български евреи, да застраши устоите на знаменитата Арменска църква, разположена непосредствено до хотел “България”.

Семейството на Лечеви пише проекта, а местната организация на БСП солидарно с партийната си другарка дава гръб и внася в Общинския съвет.

Ето типичен пример за може би престъпна колаборация на фамилен интерес и партийна принадлежност.

Идеята на Лечеви среща ожесточена съпротива сред местната общественост. Текат нервни дискусии, полемика в медиите, шушукания из фейсбук, договорки “на тъмно” из важни кабинети.

Според бургазлии целта на паркинга не е да облекчи трафика в центъра на града, а да подсигури дискретност за луксозните возила на тузари, които ползват казиното на хотел “България”.

В схемата са всички, парите на Лечеви са неограничени, огорчени са бургазлии, които не искат да обръщат центъра си в разкопки. В същото време бизнес експанзията на семейството по морето се разгръща. 

Хората се питат какво ще се случи, ако след няколко месеца БСП ефективно вземе изпълнителната власт. Питат се и дали аферата с бургаската дупка не е показателна за алчността на червените феодали и бивши ченгета по места.

Ще им отговорим – да, показателна е. Сега само загряват за голямото грабене. За 10 години изгладняха, има да наваксват. Старата номенклатура пак се хваща за кобура.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това