Вход
София
Времето в София 13 o C

АФЕРА В БСП: Корнелия Нинова стопила членовете на столетницата с над 100 хиляди - Миков осигурявал близо 1,5 млн. лв. от членски внос, тя едва 70 бона (ДОКУМЕНТИ)

АФЕРА В БСП: Корнелия Нинова стопила членовете на столетницата с над 100 хиляди - Миков осигурявал близо 1,5 млн. лв. от членски внос, тя едва 70 бона (ДОКУМЕНТИ)

на 21.06.2019
73465
24
АФЕРА В БСП: Корнелия Нинова стопила членовете на столетницата с над 100 хиляди - Миков осигурявал близо 1,5 млн. лв. от членски внос, тя едва 70 бона (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
21.06.2019
24
73465

Членската маса на БСП е намаляла със 114 000 души само за 3 години. Между 2015 и 2018 г. столетницата е оредяла до 5 800 души и то при най-благоприятните сметки. Не е ясно къде са се дянали останалите социалисти през този период - дали са напуснали партията, дали са престанали да плащат членския си внос или парите са отишли в неизвестни посоки.

Това става ясно от финансовите отчети за 2015 и за 2018 г., когато лидери бяха съответно Михаил Миков и Корнелия Нинова, с които ПИК разполага. Сегашната председателка бе провъзгласена за такава в средата на 2016 г.

Според отчета на Миков през 2015 г. от членски внос в партийната каса са влезли 1 451 000 лева. Най-ниският членски внос, който социалистите плащат, е 3 лева за пенсионери. Ако се приеме най-благоприятната тарифа, тоест, че всички в БСП са пенсионери,  това означава, че по времето на бившия председател в БСП са членували 463 000 души.

Разбира се, това не е вярно, тъй като членове на БСП са и по-млади хора. Според представители от ръководството на партията по времето на Миков, на "Позитано" 20 е оставен перфектно подреден архив на всички членове, наброяващии по това време 120 000 души. Това означава, че средната сума на членския внос е 12 лева на социалист.

В отчета на Нинова за 2018 г. пък е записано, че приходите в партийната каса от членски внос са едва 70 000 лева. Ако приложим същия критерий на изчисление - че всички членове на БСП са пенсионери, значи столетницата се е свила до 23 000 души.

Тъй като обаче и днес в БСП членуват по-млади хора, при среден членски внос от 12 лева се оказва, че членската маса на партията възлиза на 5 800 души. Тоест губят се 114 000 социалисти. Дори да предположим, че заради възрастовите характеристики на столетницата по-голямата част от членовете ѝ са пенсионери, това също означава, че отливът от тази партия е огромен.

По време на скандалния конгрес в неделя и одеозната реч на Нинова, тя заяви, че цели организации и отделни членове напускат БСП. Това е една от малкото истини, които лидерката изрече пъблучно. Но спести периода, в който са напуснали и причината за това.

Цели структури на БСП и знакови червени по места си тръгнаха с гръм и трясък от партията именно по ввреме на нейното ръководство заради грубата намеса и манипулация на събранията им и силовата подмяна на местните ръководства с удобни на кликата, окупирала "Позитано" 20 хора, под натиска на Крили Добрев. Той лично дирижира бруталната намеса на центъра в кадровите решения на местните организации, а от време на време тази задача беше възлагана и на картечарката Деница Златева.

В красноречив пример за това се превърна и самият скандален конгрес. Дни преди провеждането му възмутените социалисти от Казавнлък, върху които Кирил Добрев бе оказал натиск, за който те съобщиха още тогава разпространиха открито писмо до Нинова да освободи лидерството, за да се сложи край на авторитарното и деспотично управление на БСП.

На самия конгрес обаче ръководството на местната организация в Казанлък, насадено с манипулациите на Добрев, излезе с възвание към председателката в стил "Мамо, на кого ни оставяш?!", както постъпиха и други предварително обяздени и режисирани от кликата на Нинова местни структури още преди да бъде приет дневния ред на конгреса.

Тъй или иначе, простите сметки от финансовите отчети на БСП по времето на Миков и по времето на Нинова сочат драстичен спад на членската маса на партията. Напрежението се нагнетява и от факта, че спасената лидерка иска да провежда пряк избор за председател на партията, за какъвто смята да се кандидатира отново, но никой  не знае колко са членовете на столетницата.

Затова социалистите са твърдо решени да потърсят сметка на Нинова за намалените два пъъти приходи от членски внос в БСП. И да си изяснят какво означава това - дали, че партията наистина се е свила до 5-6 000 души,  най-много 10 000 или, че парите от членски внос се отклоняват в неизвестни посоки. както се оказва, че се губят около 6-7 милиона лева от разчетите на лидерката за тази година.

Миков оставил столетницата с членски внос от 1 450 000 лв., докато при Нинова са само 70 000 лв. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(24)
1
ще е кухите им членове да се стопят до нула!
2
има няма до 10 гидини на цяло ще се стопят!
3
И ЗАТОВА ЧЛЕНОВЕТЕ ДРАСТИЧНО НАМАЛЯХА- ПИК ДА ПИШЕ КОРЕКТНО ЗА ИЗБОРИТЕ ПРИ МИХОВ....
4
ПИК много лъже. Единия документ е финансов отчет за 2015, а другия е бюджет за 2018. Сравнение на кон с кокошка
5
Търсете парите...Докога всички българи ще плащаме СПА хотела на Корнелия и компания? Докога ще плащаме концерти за сватби и погребения, коли, охрани...
6
Бла бла бла, просто Импексовата курабия е източела партийната каса както Импексовото дружество, и сега лъже за членската маса. Комуниста кръв повръща, пари за членски внос не връща. ...................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата “ЗАЩОТО са ЦОЦААЛИСТИ с ЧАЛМИ“, как така Сарайската Чалма купи ТЕЦ Варна а аз не можах. Как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка с шалвари ли, или съм глупава, че не можах да се вредя, или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
7
Пенсионери с алцхаймер това е електората и някой циганин за мирис.А сега как ще плаща на троловите?
8
Абе х.ю.м.н.е. мазно, голям зор имаш с БСП и Нинова!Всичката Мара втасала, тръгнал с БСП-то да се занимава и управя. Ти е.б.а. майката !
9
Има грешка само 10 пъти и малко отгоре членски внос БСП 2018г. е 938х.лв https://bsp.bg/files/attachments/2019/04/11/d381339d805e00b87c46b4bc22b68983.pdf страница 5
10
Абе х.ю.м.н.е. мазно, голям зор имаш с БСП и Нинова!Всичката Мара втасала, тръгнал с БСП-то да се занимава и управя. Ти е.б.а. майката !
11
Повечето са се преселили в отвъдното, други са напуснали,а Корнелия изпълнява успешно поставената и задача!!!! Питайте Иван Костов???
12
Няма как да ти правят ревизия. Парите излитат яко дим. А имало и пари от наеми на землянки! Секретни и не се знае колко са. Там са само със специален членски внос и само за лидерите на всички партии в Бг, щотоо...са от оная бивша партия БКП дето Жельо Бащицата се погрижи да не я обявим извън закона, както направиха дори, олеле мале, дори в Русия! Хе, само ние останахме истински комунисти! Но пасеран, другари товарищи, "светлото бъдеще" е наше (не e ваше)! :-). :-)
13
Пик ебете си майките на Пендалко един голям дилдо 25см. Ивето в цирка а Мангасарова магистралата 5 лева за свирка 3 и 50 за отзад защото и без това е много широко
14
Има документи , хора ! Историята свидетелства с документи от 1944 г . В тези документи на истински българското правителство ( не на комунистите след септември 1944 г. ) , е написано колко са били комунистите в България - преброили са ги хората - били са 18 000 човека ( по-скоро индивиди ) . Ето , днес можем спокойно да кажем ,че са започнали да измират ,миличките ! Е, по-добре късно ,отколкото никога!
15
Си ги е приватизирала.
16
отговор на коментар
Апартаментчето на курнелиното синче в Манхатън.....Знаете ли колко милиона е ....Иван Костов и е дал само 10% за покупката.За останалите и е казал...Имаш си партия оправяй се. Ако искаш в Москва апартаментче за синчето наполовина.Но тя си е избрала Америка. Защото иначе Ив.Костов ще я отреже.
17
Е купила на малкию апарт във ФАЩ, Плаче за самолетите ,че са фашистки ,а си купила за отрочето апартче....хахаха.После ,де били мангите на комуноидите.Опоскала им е хазната...хахаха. Сега са комшии с Джордж Клуни и Иванка Тръмп .Като и стане тесничко на Кур нела ,че бега у ФАЩ при малкию..Хахахаха
18
Не случайно се хили злобно на всички червени тъпунгери,които и вярват!Съчувствам на червените пачаври,краят им идва със страшна сила,никое предприятие не е оцеляло след управлението на Нинова!Банев е комсомолче в сравнение с хищната хиена Нинова!Съдбата им ще е еднаква,след тъмно минало ще имат незавидно бъдеще,в различни затвори!
19
Георги Първанов в интервю за "24 часа". Борисов даде урок на левицата - той е силният, но приобщи СДС, земеделците, “Гергьовден” - отвори ветрилото, което е израз на друга политическа култура,категоричен е той.
20
Що не си гледате осраните тъпи господари , ами се занимавате с членския внос на Нинова ? ПИК , какво ви топли това или си е просто селяндурско заяждане.
21
Платено съобщение Сайта на Герб Пиш обявява този който ни плати за него ще пишем пример свинаря от Пловдив а това беше греда, протестите се плащат допълнително. Ваш Пендалко
22
Броят на членовете се е увеличил. Миков вкара в парламента 48 депутата, а Нинова над 80. Няма как с по-малко членове по-висок резултат.Стига сте манипулирали хората с вашите лъжи.
23
Точно такъв лидер си заслужават! Имало възмездие! Толкова години тормозиха нарида, а сега след местните избори - НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!
24
Точно такъв лидер си заслужават! Имало възмездие! Толкова години тормозиха нарида, а сега след местните избори - НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15877
архив

“Имате на разположение 5 мин…. Остават ви още 4мин. и 99 сек.”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 264
hot
най-четени новини в момента
сега
2403
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x