АФЕРА В ПИК: Румен Радев плащал с държавни пари квартирата на Деси, докато бил командир на ВВС

Политика

АФЕРА В ПИК: Румен Радев плащал с държавни пари квартирата на Деси, докато бил командир на ВВС

118374
на 08.03.2019
АФЕРА В ПИК: Румен Радев плащал с държавни пари квартирата на Деси, докато бил командир на ВВС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Прокуратурата скандално мълчи относно данните за далавера на настоящия президент Румен Радев, докато е бил шеф на Военно-въздушните сили. Хората на главния прокурор Сотир Цацаров не спазиха сроковете по Закона за достъп до обществена информация, за да отговорят на въпроси на ПИК по скандалната тема.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Питането ни беше във връзка с официален сигнал до прокуратурата за това, че Радев в битността си на командир на ВВС, е наредил с държавни пари да се плаща наема на квартира в столичния квартал "Гео Милев", където е живеела съпругата му Десислава - тогава служителка във ВВС.

Според данните в сигнала тогавашната му интимна приятелка и негова подчинена Десислава Генчева, както е моминското й име, се е ползвала с лукса от служебна квартира, без да е ясно на какво основание й е дадена и плащана от ВВС. Припомняме, че медията ни първа разкри още по време на кандидат президентската му компания, че неправомерно е назначил на два щата тогавашната си любовница Десислава Генчева, която по-късно спешно направи своя съпруга (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Източници от разследването разкриха пред ПИК, че в сигнала има предостатъчно основания да започне досъдебно производство и прокуратурата да провери аферата. Това обаче не ставало вече повече от 2 години. В същото време от прокуратурата мълчат и не отговориха на ПИК защо се случва и какви точно данни са получили.

Всичко това, меко казано, буди съмнение за чадър върху президента от страна на прокуратурата. 

Показателна по случая е не само липсата на отговор за запитване за аферата с наема на Десислава Радева, но и по случая с боя, в който участва преди Нова година синът на президента Георги Радев. ПИК изпрати въпроси до прокуратурата и по този случай, след като от СДВР спазиха закона и отговориха на медията ни, че случаят е предаден на прокурор и всички данни по случая са налични само на досъдебното производство. 

Ето писмото ни до г-н Цацаров, на което по закон трябваше да ни бъде отговорено до две седмици, но от прокуратурата не спазиха закона, нито пък изпратиха отказ, така че да можем да обжалваме в съда. 

Уважаеми, г-н главен прокурор,

На основание Закона за достъп до обществена информация, молим да ни бъде предоставена следната такава във връзка с преписка за дейността на Румен Радев като командир на Военно-въздушните сили:

- Какви проверки относно дейността на ген. Румен Радев относно дейността му като командир на ВВС са правени в прокуратурата и какво са показали?

- Има ли установени нарушения относно назначаването на Десислава Генчева като пресаташе на втори щат във ВВС?

- Има ли сигнал за данни, че от ВВС е плащана квартира в столицата на Десислава Генчева по нареждане на Румен Радев?

- Какъв е адресът на тази квартира и с какви мотиви е плащана тя от ВВС, както и за какъв период от време?

- Какво е установила проверката по този случай и какви по-нататъшни действия са предприели разследващите?

- Има ли и какви наказания срещу Румен Радев във връзка с прокурорски проверки за дейността му като командир на ВВС?

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК