АФЕРА В "ПИРОГОВ": Новият шеф-парашутист на Румен Радев, който уволни проф. Балтов, си писал по 29 бона заплата - гушнал с бонуси над 220 000 лв.! (ДОКУМЕНТ)

Акценти

АФЕРА В "ПИРОГОВ": Новият шеф-парашутист на Румен Радев, който уволни проф. Балтов, си писал по 29 бона заплата - гушнал с бонуси над 220 000 лв.! (ДОКУМЕНТ)

157695
на 15.09.2021
АФЕРА В ПИРОГОВ: Новият шеф-парашутист на Румен Радев, който уволни проф. Балтов, си писал по 29 бона заплата - гушнал с бонуси над 220 000 лв.! (ДОКУМЕНТ)
Автор:   ПИК

Страшен скандал взривява най-голямата болница в България "Пирогов" след поредната безобразна афера на новия й директор Иван Поромански, назначен там от кабинета на Румен Радев. Лекарите са шокирани, че именно човекът, който си е писал огромни заплати от по близо 30 бона месечно и е прибирал стотици хиляди левове бонуси, сега си позволява да екзекутира медицинско светило като проф. Асен Балтов.

препоръчано

Припомняме, че вчера Поромански уволни хирурга-ортопед без никакви мотиви и незабавно, съобщавайки му това минути след като е оперирал двама пациенти. Вендетата срещу него се случва покрай съмненията, че може да бъде поканен за кандидат-президент и да стане опонент на Румен Радев. 

По този повод медици от "Пирогов" припомнят, че отдавна са известни липсата на уважение към Поромански от страна на работещите в болницата, както и на необходимите качества и авторитет да ръководи най-голямата в страната спешна клиника. Причината, че преди да се прочуе със сталинистките си методи, типични за болшевишката власт на Радев, бившият шеф на септичното отделение се е изложил чутовно в скандал с бонуси за стотици хиляди левове. Той прибирал сам допълнителните средства, спечелени от отделението му, вместо да ги разпределя на екипа, както правят всички завеждащи.

От документ, който ПИК показа още преди два месеца, когато Радев го инсталира за директор на болницата, става ясно, че той е получавал трикратно по-висока заплата дори от шефа на болницата, а още по-скандалното е, че той сам е определял размера й. Преди обаче порочната му практика да бъде стопирана именно от изгонения вчера от него проф. Балтов преди 2 години.

Поромански е прибирал в някои месеци по 29 000 лева, а за 2019 г. с написаните от него самия бонуси е гушнал над 221 000 лв., става ясно от справката за доходите му!

"Скандалът се разрази в края на 2019 г., когато се видя от общата справка, че той е най-скъпоплатеният лекар в цялата болница. Взимал в пъти повече от директора проф. Балтов, че даже и от светилото в неврохирургията проф. Габровски!", разказаха медици в сигнал до в. "Ретро". По думите им в отделението на Поромански не били толкова учудени от размера на възнаграждението му, тъй като виждали как живее, а и знаели по какъв начин като шеф на клиниката еднолично разпределя бонусите под формата на допълнително материално стимулиране. 

"Всеки шеф на клиника сам решава как да бъдат разпределяни ДМС-тата на екипа. Обичайната практика е да има за всички, а лекарите да получават еднакви суми. При нас обаче не е било никога така. Тлъстият пай отиваше за Поромански и в справката, която ви изпращам се вижда, че от октомври 2018 г. до ноември 2019 г. той е взимал между 15 и 30 000 лв. всеки месец, които сам си е писал", уточняват медиците. 

За порочната практика е било наясно едно лице - директора по икономически дейности Лучия Добрева, която отговаря именно за преглед на въпросните ДМС-та и разпределението на бюджета по клиники, тъй като медицинският директор по онова време - проф. Балтов не отговаря за това. В края на 2019 г. обаче огромните суми правят впечатление и на изпълнителния директор и той поставя въпроса на финансовия съвет. Изведнъж тогава тлъстите приходи на Поморански секнали и скандалната му практика била прекратена. 

"Сами може да си направите извода защо именно той е човекът, който силно мрази проф. Балтов и с радост зае мястото му, а сега го изгони. Просто никой друг в болницата нямаше как да се съгласи на подобно предателство и безчестие, както и слугинаж на Кацаров и Радев. Балтов обаче секна далаверата на Поромански и сега той си отмъщава. Тогава пострада от скандала и Лучия Добрева и сега се говори, че двамата са в комбина", разкриват още медици в сигнала си. 

От изпратената справка пък е видно, че назначеният от кабинета на Румен Радев за шеф на "Пирогов" Поромански доста е прекалявал с прибирането на държавни здравни средства в джоба си. За 2017 г. той е взел общо малко над 68 хил. лв., а през 2018 г. изведнъж прибира двойно повече. Това явно му дава кураж да продължи и през цялата 2019 г. да си надписва огромни бонуси под формата на ДМС и месеци поред взима над 20 000 лв., като през август за отпуската си е написал дори 29 000 лв.! Така за цялата 2019 г. е гушнал от бюджета 221 683 лв.

Скоро обаче далаверата му е спипана от ръководството и започва да получава двойно и тройно по-малки суми, колкото взимат и останалите шефове на клиники. Само може да се гадае какви бонуси ще пише сега на себе си като директор, както и ортачката си Лучия Добрева. 
 

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това