Вход
София
Времето в София 1 o C

АФЕРА ЗА 100 МИЛИОНА: Оковаха в съдебната зала "Вълка от София" и го екстрадираха в Австрия

АФЕРА ЗА 100 МИЛИОНА: Оковаха в съдебната зала "Вълка от София" и го екстрадираха в Австрия

на 02.12.2019
74278
4
АФЕРА ЗА 100 МИЛИОНА: Оковаха в съдебната зала "Вълка от София" и го екстрадираха в Австрия
Автор: ПИК
02.12.2019
4
74278

С решение на Софийския апелативен съд прокурор от Окръжна прокуратура - София е предоставил на властите на Австрия израелския гражданин Гал Барак, обвинен за онлайн измами.

Съдът отложи делото за екстрадиция на "Вълка от София"

Съдът отложи делото за екстрадиция на "Вълка от София"

Съдът отложи делото за екстрадицията на израелеца Гал...

на 18.03.2019

Софийският апелативен съд е преценил като основателни доводите на прокурора, че има опасност исканото лице да се укрие и да извърши ново престъпление. С решението е допуснато предаването на Барак и той е с мярка "задържане под стража", като същият е арестуван в съдебната зала. 

Припомняме, че Софийския окръжен съд с решение отказа да изпълни Европейска заповед за арест, издадена от Първи прокурор при Прокуратура на Фелдкирх, Австрия.

В протеста е изразено несъгласие с изводите на СОС, че европейската заповед за арест е издадена от некомпетентен орган, като е пренебрегнато обстоятелството, че има одобрение на направеното искане от съд. Оспорва се становището на преобладаващата част от първоинстанционния съдебен състав, че издадената ЕЗА не съдържа конкретни данни за обстоятелствата - време, място и степен на участието на исканото лице в извършване на престъпленията, за които е образувано наказателното производство. 

Гал Барак е разследван в Австрия за няколко тежки престъпления - измама, в особено големи размери и особено тежък случай, пране на пари, участие в престъпна група и др. 

В европейската заповед за арест и допълнителната информация става ясно, че се касае за широкомащабна, трансгранична престъпна дейност, извършвана на територията на Австрия, Германия, Конфедерация Швейцария, Република Сърбия и България от 2015 г. до настоящия момент, вредите от която възлизат на над 100 000 000 евро.

Гал Барак е арестуван при излизането си от България, на ГКПП Калотина. Той се е легитимирал с официален документ - редовен паспорт на гражданин на Р Израел.

Сподели:
Напиши коментар »
(4)
1
Но Соф. Окр. Съд първоначално е Отказал екстрадиране. Сега е станало нопечено и корупцията трябва да отстъпи пред Европейския съд. Ех, а можеше да се смъкнат още пачки...
2
Е това е удар не кокошкарска работа.
3
Уж е арестуван в съдебнана зала а после е " арестуван на излизане от България, на КПП Калотина." Смях в залата и бурни ръкопляскания.
4
отговор на коментар
Става въпрос за два различни ареста във времето най-вероятно. Най-напред е арестуван при опит да излезе от България, изправен е пред Софийски окръжен съд, който отхвърля искането, впоследствие решението е обжалвано пред Софийски апелативен съд и тогава отново е арестуван за предаване на австрийските власти.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3026
архив

Из полицйски протокол:
"Докато успеем да открием и главата му, гражданинът Х. вече беше издъхнал."

няма нови новини
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
сега
1198
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ЧЕТИВО ЗА ПАЛАВНИЦИ: Отговорите на всички твои неприлични въпроси
x