А ти какво работиш, г-н президент? Лобист на изтребители, спонсор на роклички, турист на Пирин?

Политика

А ти какво работиш, г-н президент? Лобист на изтребители, спонсор на роклички, турист на Пирин?

305322
на 30.08.2019
А ти какво работиш, г-н президент? Лобист на изтребители, спонсор на роклички, турист на Пирин?

Последвайте ни в Google News Showcase

И като се провикна изнервеният президент от Шипка, и като дръпна една реч, и като удари с едни клишета... Управлението, рече, ни закотви на последно място в Европа.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Сега. Г-н Радев. Първо, нека да припомним на уважаемите читатели, че вие също сте част от управлението. Нещо повече, вие сте държавен глава. Пряко избран от българските граждани не да държи речи и да задава въпросчета, а да управлява. Чували ли сте поговорката „Волът като рие, му пада по гърба“? Е, вие сте нейното олицетворение. Защото ако приемем тезата ви за вярна, а по-долу ще оборим и нея, то вие като държавен глава сте лично отговорен за закотвянето ни на последно място в Европа.

Което, г-н Радев, е втората чутовна глупост в гръмовната ви реч. Европа е континент, г-н Радев. Географско понятие. И на този континент, г-н Радев, има маса държави, които са много, ама много по-зле от България във всяко едно отношение. И ако отидете и видите живота и икономическите показатели на една Молдова, Украйна, Беларус, Босна или едно Косово например, сам ще проумеете колко сбъркано е твърдението ви.

България не е на последно място „в Европа“ по нито един показател и това е лесно установимо – дори от неособено умните хора, които пишат речите ви.

Ако сте имали предвид ЕС, то тогава разговорът става интересен и сложен, но отново не във ваша полза. Нали не сте забравили, че България получи покана за членство в ЕС в ситуация на възстановяване от поредния фалит, причинен ѝ от издигналата ви за президент БСП?

Нали не сте забравили, че България започна процедурата си по влизане в ЕС в ситуация на хиперинфлация и пенсии от по 3 долара, причинени ѝ от издигналата ви за президент БСП?

Нали не сте забравили, че присъединителните фондове ни бяха спрени заради аферата „Батко и Братко“, заменките и прочее безобразия на тройната коалиция, лидирана от издигналата ви за президент БСП?

Нали не сте забравили, че еврофондовете отново ни бяха спрени по времето на кабинета „Орешарски“, сформиран от издигналата ви за президент БСП?

Нали не сте забравили, че и фалитите в банковата система, и фалитът на КТБ ни бяха причинени от управлението на издигналата ви за президент БСП?

Нали не сте забравили, че червените куфарчета, червените мобифони, червените барони на масовата приватизация и прочее емблематични зулуми на прехода са патент на издигналата ви за президент БСП, а не на управлението на Борисов?

И когато имате наглостта да се поставяте извън редиците на управляващите и да говорите като журналист от вестник „Дума“, критикувайки факта, че сме най-слабо развитата икономика в клуба на най-богатите, имате ли предвид от каква база тръгнахме и какви злини изтърпяха всички българи заради издигналата ви за президент БСП?

Забравихте ли до какво дередже докараха България бащите на сегашните ви съратници, г-н Радев? Лукановата зима, мораториумът по външния дълг, продоволствената криза, спящите пред бензиностанциите шофьори, разпарчетосаната индустрия и окрадените външнотърговски дружества?

Та като се произнасяте на връх Шипка, имате ли предвид от какво дъно тръгнахме в клуба на най-богатите, г-н Радев? И коя партия няколко пъти ни връща на същото това дъно?

И че именно по време на сегашното управление имаме рекорден износ, рекордна заетост, непрестанно повишаващ се кредитен рейтинг и рекордно повишаване на доходите?

Къде щеше да е България днес, ако това се беше случвало в продължение на последните 45+30 години и не бяхме претърпели трите фалита и безбройните престъпления, причинени ни от издигналата ви за президент БСП?

И нима, говорейки като журналист от вестник „Дума“, забравихте, че освен държавен глава сте и човек, който (за щастие) за кратко имаше цялата власт в държавата? До какво доведе прословутата ви ревизия на второто правителство на Бойко Борисов, г-н Радев? Каква прословута корупция разкрихте? Защо уволнихте Тодор Тагарев като шеф на Института по отбрана и защо експресно сменихте критериите за избор на изтребител, г-н Радев? Защо привиквахте министърката на екологията и няколко пъти я принудихте да си сменя позицията за Пирин, г-н Радев? Защо уволнихте Любомир Талев от Министерството на правосъдието, прикривайки нарушенията на вашата скъпоценна г-жа Друмева и абсурдните ѝ текстове за гласуването на българите в чужбина, г-н Радев?

И къде щеше да закотви България това ваше управление, ако (не дай си боже) беше продължило повече от 5 месеца?

Вие не сте нито политическа девственица, нито блогър, нито журналист от вестник „Дума“, г-н Радев. Вие сте президент, избран да управлява. И ако тезата ви, че България е закотвена на някакво дъно, е вярна, то вината за това е и ваша.

И навлизането в този разговор ще покаже, че нападайки управлението, вие се дистанцирате от ролята си на управляващ. На човек, от когото нещо зависи. На човек, който прави политика. На човек, който си върши работата, за която ние, данъкоплатците, му плащаме.

Какво работите всъщност вие, г-н Радев?

След като не сте управляващ и не сте част от управлението на държавата, какъв сте вие?

Спонсор на роклички, служебни лимузини, кабинет, сътрудници и охрана за жена ви, с които тя редовно да създава скандали и да се шляе из насрещното движение на столичните булеварди?

Турист из Пирин, който срещу 10 000 лева месечно пари на данъкоплатците (без охраната, лимузините и резиденциите) да разнася туристическо оборудване из заслоните на Кончето?

Лобист на това натовска държава да купи изтребител от ненатовска държава?

Какво точно свършихте за тези три години, г-н президент, ама ако може конкретно? Без да се правите на журналист, без да цитирате поредното безсмислено вето и без да броим коремните ви превъртания на лоста? След като не сте управляващ и не сте част от управлението на държавата, какъв сте всъщност и какво точно правите на този пост?

Питам ви не като човек, открито подкрепящ вашите политически конкуренти.

Питам ви като данъкоплатец, каквито са и уважаемите читатели. И очаквам вашия отговор.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК