А УЖ СЕ МИСЛИ ЗА ГОЛЯМ ПОЛИТИК: Тази реплика на Асен Василев може да провали ППДБ на изборите

Епицентър

А УЖ СЕ МИСЛИ ЗА ГОЛЯМ ПОЛИТИК: Тази реплика на Асен Василев може да провали ППДБ на изборите

221547
преди 5 часа
А УЖ СЕ МИСЛИ ЗА ГОЛЯМ ПОЛИТИК: Тази реплика на Асен Василев може да провали ППДБ на изборите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Една реплика на Асен Василев може да повлече ППДБ към поредния провал на изборите.

препоръчано

През седмицата съпредседателят на "Промяната" гостува в един от сутрешните блокове.

"Правителство в мандата на победителя няма да подкрепим", заяви бившият министър на финансите.

"Асен Василев заяви "Ние мандата на победителя няма да подкрепим". Странно е да влизаш в кампания с презумцията, че не си победител - това е демотивиращо", коментира изказването на бившия си коалиционен партньор Настимир Ананиев.

Както е известно неговата партия "Волт" бе изчегъртана от коалицията на "добрите сили". 

"Аз твърдя, че "Демократична България" се е договорила с ГЕРБ за съставяне на кабинет и в момента украсяват по какъв начин да изглежда. В момента тече пазарлък - кой ще бъде премиер, кой какви министри ще вземе, дали ще се назначават политически лица.

Всеки, който следи процеса, може да види, че никой не поставя под въпрос, че ще има нова сглобка или кабинет на националното спасение. Името на премиера за мен не е важно. Въпросът е, че правителство най-вероятно ще има и това правителство трябва да се види какво мнозинство ще има зад него. Виждате, че дебатът, който се води публично, е кой ще е премиерът. Дали Марио Драги или някой друг - това не е важно, важно е какво мнозинство има зад един бъдещ кабинет", каза още бившият депутат.

Според него в новия парламент ще има минимум 8 партии.

"ГЕРБ няма да е с толкова висок резултат, ако активността е по-ниска, както прогнозорит социалозите. Най-вероятно ПП ще бъдат втора сила. Но е в интерес на ГЕРБ втората сила да са "Възраждане". Защото тогава знате какво казва Конститутцията - първия мандат е на първата сила, втория мандат е на втората сила, а за третия при кого ще отиде решава президентът. Може ли "Възраждане" да направи правителство? Не! На европейско ниво това няма да се приеме по никакъв начин. И тогава ще излезе, че единственият възможен мандат е на ГЕРБ", каза още Ананиев в интервю пред "Актуално".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК