BG EN

БАБХ започва проверки в заведенията

Животът днес

БАБХ започва проверки в заведенията

4100
на 17.12.2014
БАБХ започва проверки в заведенията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Според новите европейски изисквания за етикетиране на храните всяко заведение за хранене трябва да предоставя на клиентите си информация за алергените, които се съдържат в предлагания асортимент. Производителите ще имат два месеца гратисен период, за да изпълнят изискванията.

препоръчано

В този период инспекторите на Агенцията по храните ще правят масирани проверки, но няма да глобяват. Всички ресторанти вече са длъжни да намерят подходящ начин да информират клиентите си, ако предлаганата храна съдържа алергени, предупреди директорът на Агенцията по храните Пламен Моллов.

"Или трябва да е записано в менюто, или, при ваше поискване, сервитьорът или съответно компетентно лице от заведението да ви информира изчерпателно това, което съдържа пицата", заяви той. Проверка в пицария на популярна верига, на която присъства и репортер на БНР, показа, че вече са изработени специални менюта с изчерпателна информация за алергените.

Сервитьорите заявиха, че са обучени. Управителят на иначе изрядното заведение обаче заяви, че към момента самите клиенти не знаят за новата наредба и не проявяват интерес към алергените в храната си.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 20 декември - Раците да внимават как си харчат парите, успехът се усмихва на Девите САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 20 декември - Раците да внимават как си харчат парите, успехът се усмихва на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с прогноза пред ПИК TV: Променливо време за празниците, дъжд, сняг и захлаждане след Коледа Проф. Георги Рачев с прогноза пред ПИК TV: Променливо време за празниците, дъжд, сняг и захлаждане след Коледа
ново
Днес: 45
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК