Баварските съюзници на Меркел настояват ЕЦБ да сложи край на рекордно ниските лихви

ЕС

Баварските съюзници на Меркел настояват ЕЦБ да сложи край на рекордно ниските лихви

10982
на 05.09.2018
Баварските съюзници на Меркел настояват ЕЦБ да сложи край на рекордно ниските лихви
Автор:   ПИК

Съюзниците на германския канцлер Ангела Меркел от Християн-социалния съюз на Бавария (ХСС) заявиха в сряда, че Европейската централна банка трябва бързо да прекрати програмата си за закупуване на активи, известна като "количествени улеснения", и да сложи край на политиката си на рекордно ниски лихвени проценти.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Искаме да се сложи край на политиката на ниски лихвени проценти. ЕЦБ трябва да приключи своята програма за закупуване на облигации колкото е възможно по-скоро ", се посочва в проектодокумент на ХСС с който разполага агенция Ройтерс.

Баварската сестринска партия на Християн-демократичния съюз на Меркел (ХДС) провежда двудневен форум в Берлин и се очаква да одобри този проектодокумент в четвъртък (6-и септември).

В същия документ се посочва, че ХСС настояват за близки отношения с Великобритания и след нейното излизане от Европейския съюз. "Обединеното кралство остава близък икономически партньор и съюзник. Решително отхвърляме един твърд Брекзит ", се посочва в проект на комюнике на стартиращото днес двудневно заседание на баварската десница.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК