Багери сринаха стари складове в сърцето на Бургас

Региони

Багери сринаха стари складове в сърцето на Бургас

5073
на 12.12.2019
Багери сринаха стари складове в сърцето на Бургас
Автор:   ПИК

Багери сринаха със земята стари складове и сгради намиращи се в карето между ул.“Димикър Бракалов“, ул.“Сердика“, площад „Тройката“ и бул.“Христо Ботев“. Акцията по събарянето започна в началото на седмицата, а днес над 90 % от постройките са разрушени и вече започва изхвърлянето на строителните отпадъци.

препоръчано

По-голяма част от зданията са 60-те години на миналия век. Те нямаха никаква архитектурна стойност. Става въпрос за складове и две сгради, които в последните години бяха отдавани под наем за офиси, съобщава "Флагман".

Собствениците на терена са декларирали пред Общината, че ще направят паркинг.

Репортерска проверка показа, че подаден проект за строителство.

Собствениците от една страна ще си спестят сериозно перо за плащане на местни данъци и такси, тъй като данъчната оценка на терена, без сгради, ще е значително по-ниска от тази със старите постройки, които и без това стояха празни. От друга – доходността от платен паркинг няма да е никак лоша, защото в тази част на Бургас има остър недостиг на паркоместа.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това