БАДЖАК ТВ! Водеща на БТВ се разтече пред Киро, той я "срази" с истЕнски ценности и... тъп виц от времето на Тато: Слави е комплексар, получи рЕкошет! Лена е много силна, тя е лидер

АВТОРСКИ НОВИНИ

БАДЖАК ТВ! Водеща на БТВ се разтече пред Киро, той я "срази" с истЕнски ценности и... тъп виц от времето на Тато: Слави е комплексар, получи рЕкошет! Лена е много силна, тя е лидер

251262
на 07.01.2023
БАДЖАК ТВ! Водеща на БТВ се разтече пред Киро, той я срази с истЕнски ценности и... тъп виц от времето на Тато: Слави е комплексар, получи рЕкошет! Лена е много силна, тя е лидер
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Дежурните по лъскане на имидж от Би Ти Ви отново се постараха и дори... престараха. Тазсутрешното интервю на тв водещата Жени Марчева със съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков май ще се окаже сериозна конкуренция на престаравките на Мария Цънцарова. Вперила предан поглед в своя гост, Марчева бодро му задаваше предварително подготвените въпроси, а той надлежно отвръщаше с отговори, очевидно обмислени в аванс.

препоръчано

"Това, което вчера видяхме е, че нямаше нито един коментар, нито един въпрос на нашата доста дълга декларация с много, много политики в нея. Нямаше нито една критика даже. И се усетих, че тези хора в тази сграда не са там заради тези приоритети", заяви Кирил Петков.

"Докато едни хора говорят само за "Джемкорп" примерно, няма как да изпълним "Съединението прави силата". Така че им благодаря до известна степен, че не се направиха, че ги интересува", допълни той.

Запитан дали не го е яд, че не е получил подкрепа от доскорошните си коалиционни партньори, той заяви: "Не, защото това е реалността. БСП ни казаха - няма да ви подкрепим, защото не са общи политиките ни за войната с Украйна например. Но когато другите големи партии - ГЕРБ, големите евроатлантици, ДПС, "Възраждане" не казаха нито дума... Нашата цел по-нататък е - повече хора в тази сграда да бъдат обединени около истЕнски дебати".

"Нека сега да видим на кого президентът ще даде третия мандат. Ние сме готови да преразгледаме нашата декларация като основа за следващо преговаряне. Няма да влизам в хипотези "Защо, ако", докато не видим къде ще отиде третият мандат", заяви Киро и добави: "Ако той бъде връчен на БСП, Петков заяви, че ПП биха направили "някои отстъпки" - за Изборния кодекс например, но не и по основни евроатлантически позиции, както и за войната в Украйна". 

Той отново подчерта, че това са "истЕнските ценности".

На въпрос ако мандатът отиде при партията на Стефан Янев, Кирил Петков заяви: "Ами... в тази сграда ние си говорим всички по причината, че сме на едно място. Ние от разговор не бягаме. Това, от което бягаме, са задкулисни договорки".

Относно отношенията между ПП и държавния глава, Петков отбеляза: "С президента имахме един доста дълъг разговор като ни връчи мандата. Минахме по декларацията и му обяснихме какви са вижданията ни за енергийната ефективност, за конкурентоспособността. Той имаше някакви критики, но разговорът беше за сигурността на държавата. Това, което ние правим, е когато не сме съгласни с нещо, си го казваме. И явно някои хора са чувствителни повече на критики". 

Запитан дали са поискали обяснение от президента защо ги е нарекъл "шарлатани", той отговори, че "подхвърлянето на епитети е ниско пошло ниво". "Ние връщаме темата към истЕнската промяна и как в парламента да се съберат следващия път повече хора, на които да им пука за държавата".

На въпрос дали съжалява за меморандума с "Джемкорп", Петков заяви: "Джемкорп" беше един много хубав пример. Отделихме няколко часа, докато за декларацията ни вчера отделихме нула време. В този документ няма нищо слединвестиционно потенциално намерение. И аз затова дадАх този пример в дискусията - като този виц: "България изнесла 5000 компютъра, не били коптютЪри, ами компоти, не била ги изнесла, ами внесла".

Запитан как ще коментира песента на сценаристите на Слави Трифонов за Лена Бориславова, той заяви: "Това е човек в свободно падане. Провали се като политик, като човек. Оказа се, че той е един огромен комплексар. Тя е лидер и това въобще няма да й повлияе. Но да тръгнеш да замахваш към жена... Обществото му удари обратно един шумен шамар и му каза - ти оставаш една празна опаковка и с това ще отидеш в историята. Той получи един рЕкошет, нашата партия се обедини зад този млад лидер, а за този човек въобще няма смисъл да говорим за него".

"Продължавме по пътя и следващия път, когато влезем в това Народно събрание, ще има повече хора, които ще говорят по важните прЕоритети", заяви в заключение Кирил Петков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК