Байдън изрази надежда, че Иран ще отстъпи, въпреки заплахата си да отмъсти за убийството на лидера на "Хамас"

Америка

Байдън изрази надежда, че Иран ще отстъпи, въпреки заплахата си да отмъсти за убийството на лидера на "Хамас"

10867
на 04.08.2024
Байдън изрази надежда, че Иран ще отстъпи, въпреки заплахата си да отмъсти за убийството на лидера на Хамас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази надежда, че Иран ще се отстъпи, въпреки заплахата си да отмъсти за убийството на лидера на „Хамас“ в Техеран, предаде Ройтерс.

препоръчано

Напрежението в Близкия изток се изостри след убийството на ръководителя на политическото крило на „Хамас“ Исмаил Хания, и нанесения часове по-рано израелски въздушен удар по Бейрут, при който загина  високопоставеният военен командир на „Хизбула“ Фуад Шукр.

Иран и „Хамас“ обвиниха Израел за убийството на Хания и се зарекоха заедно с „Хизбула“, че ще отмъстят.

Байдън отговори на журналистически въпрос дали Иран ще отстъпи с думите: „Надявам се. Не знам“.

Пентагонът заяви в петък, че ще изпрати още бойни кораби и изтребители в Близкия изток в отговор на заплахите срещу Израел. 

Същевременно САЩ и международните им партньори, сред които Франция, Великобритания, Италия и Египет, продължават с дипломатическите усилия за предотвратяването на по-нататъшна ескалация в региона.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК