Байдън иска забрана на полуавтоматичните оръжия в САЩ

Америка

Байдън иска забрана на полуавтоматичните оръжия в САЩ

6635
на 25.01.2023
Байдън иска забрана на полуавтоматичните оръжия в САЩ
Автор:   ПИК

Американският президент Джо Байдън се обяви за спешна забрана на полуавтоматичните оръжия.

препоръчано

“Президентът призовава двете камари на Конгреса да изпратят текстове за забрана на полуавтоматичните оръжия на бюрото му възможно най-бързо. Той вярва, че тези трагични инциденти ни показват, че има още много, което може да бъде направено, за да са в безопасност домовете, училищата и общностите ни. Президентът, както и повечето американци, вярва, че това е неотложна задача. Твърде много от нашите съседи, колеги, деца губят живота си заради въоръжена агресия. През последните две десетилетия повече ученици са загинали при стрелби, отколкото полицаи и военни взети заедно”, каза говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

През 1994 г. Съединените щати приемат забрана за масово притежание на 19 вида оръжие, които имат характеристиките на тези, които използват военните. По онова време Байдън е сенатор и работи активно за забраната.

Тя отпада през 2004 г., но за времето, в което е в сила, броят на жертвите при стрелби намалява значително.

Калифорния скърби за жертвите на стрелбите през последната седмица. При двата инцидента - в близост до Лос Анджелис и в покрайнините на Сан Франциско, загинаха общо 18 души.

Медиите зад океана отчетоха някои общи неща около двете престъпления - и двамата нападатели са мъже от азиатски произход. И двамата са в пенсионна възраст, което не отговаря на типичния профил на извършителите на подобни престъпления. Мотивите за стрелбите засега остават неразкрити.

Губернаторът на Калифорния заговори за промени в законите, които да ограничат притежанието на огнестрелно оръжие. Той цитира данни, според които за първите 24 дни от годината в Съединените щати са станали 39 подобни инцидента.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК