Байдън очаква щети за над $100 млрд. от лошото време

Америка

Байдън очаква щети за над $100 млрд. от лошото време

1476
на 15.09.2021
Байдън очаква щети за над $100 млрд. от лошото време
Автор:   ПИК

Щетите от екстремните метеорологични събития в Съединените щати през тази година ще възлязат на над 100 милиарда долара, заяви американският президент Джо Байдън при посещението си в щата Колорадо.

препоръчано

Преди това той посети пострадалите от пожарите Калифорния и Айдахо, докато в други части на страната бури предизвикаха наводнения и взеха десетки жертви, предава БНР.

Тропическата буря Никълъс удари крайбрежието на Тексас и Луизиана във вторник, предизвиквайки наводнения и прекъсване на електрозахранването в стотици хиляди сгради.

Ройтерс отбелязва, че Байдън използва пътуването, за да получи подкрепа за плана за инфраструктурни разходи, насочени към борбата с нарастващата заплаха от изменението на климата.

Трябва да направим инвестициите, които ще забавят измененията на климата днес, а не утре, настоя Байдън.

„Освен изгубените и съсипани животи през миналата година, лошото време е струвало на Америка 99 милиарда долара. Тази година този рекорд ще бъде надминат, като щетите ще бъдат доста повече от 100 милиарда долара“, каза президентът.

„Знаем коя е причината за това – промяната на климата. Аз определих цел за Съединените щати – да постигнем от 50 до 52 процента намаление на емисиите на парникови газове до 2030 г. Можем да постигнем това по начин, който създава добри работни места, по-ниски данъци за потребителите и бизнеса, като ни направи световни лидери в една изцяло нова индустрия“, продължи Байдън.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 320
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това