Байдън преговаря с Виетнам за колосална оръжейна доставка

Азия

Байдън преговаря с Виетнам за колосална оръжейна доставка

15502
на 23.09.2023
Байдън преговаря с Виетнам за колосална оръжейна доставка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Администрацията на Байдън преговаря с Виетнам за споразумение за най-голямата доставка на оръжия в историята между бившите противници от Студената война. Това съобщи агенция Ройтерс.

препоръчано

Сделката, която трябва да стане факт най-късно през следващата година, може да заздрави партньорство между Вашингтон и Ханой. Част от пакета е цял флот самолети F-16.

Сделката все още е в начален етап, като детайлите все още не са уточнени. Това беше ключова тема на виетнамско-американските официални преговори в Ханой, Ню Йорк и Вашингтон през последния месец.

Вашингтон обмисля да структурира специални финансови условия за скъпото оборудване, което би могло да помогне на Ханой да се отдалечи от традиционното си разчитане на по-евтини, произведени в Русия оръжия.

Виетнам харчи около 2 милиарда долара годишно за оръжие. Вашингтон се надява, че може да пренасочи част от този бюджет в дългосрочен план към оръжия, произведени от Съединените щати или техните съюзници.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК