Байдън се жалвал, че се чувства "изоставен" от екипа на Камала

Америка

Байдън се жалвал, че се чувства "изоставен" от екипа на Камала

14090
преди 6 часа
Байдън се жалвал, че се чувства изоставен от екипа на Камала
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съобщава се, че президентът Джо Байдън се е оплакал на най-близките си съюзници, че се чувства „изоставен“, докато колегите му демократи бързат да прегърнат новия си кандидат за президент Камала Харис и да я подкрепят в битката срещу Доналд Тръмп.

препоръчано

81-годишният Байдън взе историческото решение да се оттегли от 2024 г. през юли след интензивен натиск от собствената си партия в резултат на катастрофалното му представяне в дебата срещу Тръмп през юни.

Президентът бързо подкрепи вицепрезидента, който пое номинацията, а нейното драматично изкачване възроди състезание, от което мнозина преди това не бяха въодушевени.

Оттогава Харис и нейният вицепрезидент Тим ​​Уолз се обявиха срещу Тръмп и неговия кандидат Джей Ди Ванс и националният разговор продължи, като всичко това накара Байдън да се почувства забравен от партия, на която е служил повече от пет десетилетия, казаха вътрешни лица пред NBC Новини.

Въз основа на разговори с 12 вътрешни лица от администрацията, изданието съобщи, че Байдън смята, че постиженията му в Белия дом сега се пренебрегват, оставяйки го с „много сложни“ чувства за това как са се развили събитията от лятото.

Говори се, че Байдън е отбелязал, че Харис вече не споменава името му в предизборните си речи – след като първоначално е държала да му благодари за политическата му служба, често извиквайки думи на благодарност – изглежда в интерес на създаването на дистанция с него и политиките на неговата администрация.

Говорейки от името на Харис, представител на кампанията каза: „Трябва да кажем на хората коя е тя и какво би направила Нямаше истински интерес да чуем за постиженията на Байдън, когато той се кандидатира. Това все още е така.“

Въпреки че президентът „разбира напълно“ политическите изчисления, които Харис прави, и недвусмислено иска да види нея, а не Тръмп в Белия дом, според негови помощници той все пак е бил „особено ужилен“ от една реплика по време на нейния дебат срещу Тръмп.

„Ясно е, че не съм Джо Байдън. И със сигурност не съм Доналд Тръмп“, каза тя. „И това, което предлагам, е ново поколение лидерство за нашата страна.“

В отговор на историята, говорителят на Белия дом Андрю Бейтс отхвърли „неинформираните твърдения“ за главнокомандващия като „полярна противоположност на истината“.

Той добави: „Президентът Байдън приветства силния отговор, който американският народ има към лидерството на вицепрезидента Харис и към политиките, които ни движат в бъдещето, далеч от опасни програми от миналото като MAGA-nomics и забрани на абортите.“

Човек, запознат със собственото мислене на Харис, цитиран от NBC, каза: „Тя обича президента. Тя обожава президента. Тя се гордее с рекорда, който имат. Но мисля, че трудната част за много хора е, че това ще бъде администрацията на Харис. Няма да е Байдън, втора част.“

При неотдавнашни публични прояви на единство Байдън и Харис се появиха заедно на митинг по случай Деня на труда и отново на вечерята на Конгреса за наградите Феникс във Вашингтон, окръг Колумбия, на 14 септември.

Оттогава те работят заедно в организирането на федералния отговор на урагана Хелън, който опустоши югоизточните щати през последните дни и остави най-малко 133 мъртви.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК