Бай Данчо разкрива кулинарните си тайни. Рецепти за празничната трапеза и за здравето – на промоция за Гергьовден
100 рецепти за приготвяне на дивеч, изпитани от Тодор Живков и неговите гости
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Рецепта за гергьовско пълнено агне и още 28 ястия само с агнешко ще намерите в полезния сборник „365 рецепти от българската национална кухня“ на издателство „Милениум“. А ако след празничната серия Великден, Първи май и Гергьовден почувствате, че имате нужда от програма за разтоварване, може да откриете най-подходящата за вас в книгата „Диети за здраве. Пътеводител на здравословното хранене“ на д-р Стоян Бахчеванов. Двете книги се продават на вестникарските павилиони в София от днес, а от утре - и в цялата страна, в промоционален гергьовски комплект на обща цена от само 4 лв.
Книгата „365 рецепти от българската национална кухня“ е задължителна за всеки дом, в който масата е притегателен център за цялата фамилия. В сборника ще намерите всичко за изкуството на храненето – от похапването до преяждането, - подробно обяснено и старателно подредено в 11 тематични раздела. Освен предложения за ястия с актуалното агнешко, ще откриете многообразни варианти на вкусни гозби с риба, с пиле, със свинско и телешко месо, с кайма и с дреболии. Ще може да избирате между безброй салати, супи, десерти и тестени изделия. А когато сте готови за рестарт на организма, може да изберете между 26 различни диети от книгата "Диети за здраве", селектирани сред най-изпитаните и успешни програми в световен мащаб. Сборникът предлага безценни здравословни менюта с бързо действие, без вреда за организма и без йо-йо ефект. Включени са диети и рецепти не само за отслабване, но и за напълняване, както и съвети за поддържане на оптимално телесно тегло. С „Диети за здраве“ в ръце ще възвърнете самочувствието си, че можете да контролирате формата си, независимо в каква посока искате да придвижите стрелката на кантара.
Сред ястията, които се вписват в диетичната кухня, естествено, са приготвените от дивечово месо. За него се знае, че освен със специфичните си вкусови качества, привлича ценителите и с по-ниското си съдържание на мазнини. За тези, които са запалени по лова или могат да си позволят тази екстра, е книгата „Ловните рецепти на Бай Данчо. 100 кулинарни идеи за най-вкусен дивеч“. Това заглавие също се предлага по павилионите само за 4 лв. От него ще научите как да приготвите множество студени маринати, сосове, супи и чорби, гозби и специалитети.
Всички са чували за ловните постижения на Тодор Живков, на малцина сме наясно какво се е случвало в кухнята му. Как се приготвят глигани, муфлони, диви патици или фазани? И кои са били най-предпочитаните ястия на бившия Първи. „Аз знам, защото години наред поемах всички ловни мероприятия по нареждане на Живков. И недоволни никога не е имало: и Брежнев, и Чаушеску, и другите участници в ловните дружинки си облизваха пръстите“, споделя известният готвач на Тато - Бай Данчо, и разкрива своите тайни под формата на близо 100 рецепти и многобройни съвети, които всеки може да приложи сам у дома си.