Балабанов срази "сглобката": Имаме фасаден премиер, ястребов военен министър, един Кирил Петков, който пита баща си за всичко. И планетите не могат да спасят Борисов и тези като него

Акценти

Балабанов срази "сглобката": Имаме фасаден премиер, ястребов военен министър, един Кирил Петков, който пита баща си за всичко. И планетите не могат да спасят Борисов и тези като него

66527
на 16.09.2023
Балабанов срази сглобката: Имаме фасаден премиер, ястребов военен министър, един Кирил Петков, който пита баща си за всичко. И планетите не могат да спасят Борисов и тези като него
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Социологическите агенции ще дават удобни цифри в конкретна полза, тъй като те са част от пропагандната машина на сглобката. Заченато в грях, това правителство обслужва коренно различни интереси от тези на България - лични, корпоративни интереси. Това заяви пред БНТ Станислав Балабанов от ИТН.

препоръчано

Той заяви още: "Отвращението в мен лично, като гражданин, който беше на протестите през 2020 г., не мога да повярвам как три години по-късно едни хора, които яхнаха тази идея за промяна, откраднаха и предадоха мечтите на българските граждани нещо да се промени".

"Защо искаме оставка? Защото виждаме хора, които трябва да бъдат изправени пред съда и да понесат отговорност за действията си... Виждаме реформатора Христо Иванов скрит и мълчалив, погален от дългата ръка на ДПС, които имат самочувствието да демонстрират власт. Виждаме Делян Пеевски - човек, който е обявен от доклада "Магнитски", да пише точки за реформи в Конституцията", заяви още Балабанов и допълни:

"Подписът на Борисов стои там до този на Делян Пеевски, подкрепен от Кирил Петков".

Според Балабанов протестите на зърнопроизводителите показват факти: "Криза по отношение на производството няма, но вносът на зърно от Украйна, ще ги убие. Втората причина е, че качеството на украинската продукция не отговаря на европейския контрол. Логично беше да не се пуска забраната за внос на това зърно и напълно логични са бъдещите протести, които се подготвят".

Запитан дали в съвременната политическа ситуация ИТН не застават зад президента Радев, той отговори: "Това, че в има теми, които ние припокриваме като позиция, не значи, че браним президента. Например - да ни се променя датата на националния празник. И ние, и президентът заставаме твърдо зад датата 3 март. Няма конкретна подкрепа, има нормално мислещи хора - каквито сме ние, президентът, голямата част от народа".

Станислав Балабанов изтъкна, че въпреки факта, че с БСП  и "Възраждане" са опозиция, помежду си те нямат нищо общо: "Като част от ЕС и НАТО в такава отвратителна ситуация в Украйна, нека да помагаме, но не и в нарушение на нашите интереси. В момента имам един ястребов министър на отбраната - Тагарев, че ще даваме някакви С-300 установки на Украйна... Ами доколкото знам, ние имаме две такива установки, ако ги дадем, къде отива националната сигурност?! Смятам, че правителството пресилва помощта за Украйна и това се дължи на факта, че самият министър-председател е фасаден, неговите решения му биват налагани".

"Темата с манастирите започва да става нарицателна, темата с апартаментите е нарицателна... Когато излизат и казват, че всичко ще става пред очите ни, фактологията казва друго - истинските разговори са водени другаде...", заяви още депутатът от ИТН.

"Това е като господин Борисов, който в момента ще прави конституционна реформа с Делян Пеевски и Христо Иванов, той в един момент каза, че не си спомня коя е Мата Хари... Прокуратурата прекрати делата за Барселонагейт, за пачките и кюлчетата. Ако един апартамент в Барселона го сравним с всичките чували за магистрали, с всичките далавери на ГЕРБ, това е една прашинка. До момента нито виждаме промяна в съдебната система, нито промяна в Конституцията. Виждаме само едно - ежедневно изпиране на имиджа на господин Борисов, един прероден Делян Пеевски, който се изказва като доктор по конституционно право. И един Кирил Петков, който пита баща си за всичко. Началникът на кабинета се казва Делян Пеевски. Той им се кара от първия ред в парламента и те започват да гласуват", коментира още Станислав Балабанов. 

В края на разговора той заяви, че ИТН са готови с номинациите си за кмет не само на София, но и за всички големи градове.

"Като говорим за ретроградния Меркурий - и планетите не могат да спасят господин Бойко Борисов и тези като него. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК