Балканските и ЕС лидерите се договориха за план за миграцията

ЧАС ПИК

Балканските и ЕС лидерите се договориха за план за миграцията

4391
на 26.10.2015
Балканските и ЕС лидерите се договориха за план за миграцията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Европейския съюз и балканските лидери се договориха за план от 17 точки, по който да си сътрудничат в управлението на движението на мигрантите на Балканския полуостров, заяви Европейската комисия в понеделник, пише британският вестник "Гардиън".

препоръчано

Сред мерките, договорени по време на срещата в Брюксел в неделя вечерта, е откриването на 100 000 места в центрове за приемане на бежанци по маршрут от Гърция към Германия, като половината от тях в Гърция и половина в страните на север. Агенцията на ООН за бежанците ще помогне на държавите в откриването на центровете. 

Лидерите се споразумяха също така, че европейската гранична агенция Frontex ще засили дейността си на гръцко-македонската граница, за да се гарантира, че хората, които се опитват да пресекат, ще бъдат регистрирани.
Германският канцлер Ангела Меркел, която настояваше срещата да се проведе заяви, че „Европа трябва да покаже, че е континент на ценностите и на солидарността“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК