Бангладеш плаща на Русия $12,65 млрд. в юани за ядрена централа

Азия

Бангладеш плаща на Русия $12,65 млрд. в юани за ядрена централа

15854
на 22.04.2023
Бангладеш плаща на Русия $12,65 млрд. в юани за ядрена централа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бангладеш и Русия са се договорили да използват юани за плащане на ядрената централа, която Москва строи в южноазиатската страна, съобщи в понеделник правителствен служител на Бангладеш, цитиран от Ройтерс.

препоръчано

Бангладеш изгражда първата от двете атомни електроцентрали в сътрудничество с руската държавна атомна компания "Росатом" в рамките на проект на стойност 12,65 млрд. долара, 90 % от който се финансира чрез руски заем, изплащан в рамките на 28 години с 10-годишен гратисен период, обяснява "Гласове“.

 "Русия искаше да платим в рубли, но това не е възможно за нас. Затова се съгласихме да платим в китайски юани", заяви пред Ройтерс Утам Кумар Кармакер, висш служител в отдела за икономически отношения на Бангладеш.

Проектът ще помогне за ограничаване на честите прекъсвания на електрозахранването, които анализаторите очакват да се задълбочат тази година, тъй като способността на Бангладеш да внася горива е засегната след бързото намаляване на стойността на валутата и валутните резерви.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК