Бандата на седмината застава пред Темида за стоки менте

Темида

Бандата на седмината застава пред Темида за стоки менте

12878
преди 10 часа
Бандата на седмината застава пред Темида за стоки менте
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Окръжна прокуратура-Хасково повдигна обвинения на седем мъже  – Л.Ш., на 44 г., Г.Ш., на 74 г., А.Д., на 44 г., С.Д., на 46г., Д.К., на 39 г., Д.З. на 45 г.,  и Р.И. на 51 г.  Те са привлечени като обвиняеми за това, че през периода от месец юли 2023 г. до настоящия момент, на територията на обл. Хасково са се сговорили да вършат престъпления по чл.172б ал.1 от НК, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага

препоръчано

Спрямо тях е повдигнато обвинение и за това, че към 16.09.2024 г. в гр. Димитровград и ГКПП „Капитан Андреево“ в съучастие между извършител и помагачи, без съгласието на притежателите на изключителните права на различни световни търговски марки, ги използвали без правно основание в търговската дейност, като държали с цел продажбата и пускането на пазара на стоки, идентични на регистрираните марки.    

По отношение на обвиняемите са взети мерки за неотклонение „гаранция“ в размер между 3000 и 5000 лв.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през ГКПП “Капитан Андреево“ от няколко лица, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, както чрез директни продажби с посредничеството на куриерски фирми, така и чрез складове на едро, установени на територията на град Димитровград и курортен комплекс  „Слънчев бряг“.

В хода на операцията са проведени множество действия по разследването в няколко града – Свиленград, Димитровград, Бургас и София. Извършени са претърсвания на 10 адреса, на 10 автомобила  и 10 обиски на лица. Иззети са два леки автомобила, голямо количество артикули с логото на различни световни търговски марки, мобилни телефони и други предмети и вещи, имащи отношение към разследването.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК