ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Спаска Томова, Пловдив
Необходими продукти:
кори за баница
2 кутии локум - обикновен
3 яйца
4-5 с.л. брашно
4-5 с.л. захар
3-4 с.л. олио
1 бакпулвер
За сиропа:
600 мл вода
1 1/2 ч.ч захар (ако не желаете да е толкова сладко, слагате по-малко захар по собствена преценка)
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме брашното, захарта, яйцата, олиото, бакпулвера и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Взимаме една кора и я прегъваме на две. На късата част нареждаме парченца локум, поръсваме от сместа и завиваме на руло. След това ги поставяме в намазнена тавичка. И така, докато свършат корите.
След като се постави и последното руло в тавата, отгоре се намазват с олио и се слагат да се изпекат. Пече се до зачервяване на корите на 160 градуса. Баницата се изважда да изстине и се приготвя сиропът. След като баницата е изстинала, се изсипва не врял, а леко охладен сироп. Баницата се оставя да дръпне около 40-50 минути.
Добър апетит!