ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти: готови точени кори, 150 г масло, 1 кг спанак, 250 г сирене, 250 мл прясно мляко, 200 мл кисело мляко, 200 г нарязани орехи, 3 яйца, 1 ч.л. сода.
Начин на приготвяне: В тенджера разтопете малко от маслото и задушете нарязания на ситно спанак. Щом омекне, махнете тенджерата от котлона и прибавете натрошеното сирене. В намазнена тава сложете първата кора и я намажете обилно с разтопено масло. Поръсете със спанак и орехи. Сложете втора кора. Реденето продължава и завършва с кора. С вилица или друг остър прибор надупчете леко баницата. Разбъркайте киселото мляко със содата, докато шупне. Залейте баницата с разбърканите яйца, прясното и киселото мляко. Печете в предварително загрята на умерена температура фурна.