Вход
София
Времето в София 12 o C

Банкерът Левон Хампарцумян за това задава ли се нова финансова криза: Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години

Банкерът Левон Хампарцумян за това задава ли се нова финансова криза: Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години

на 10.02.2019
23602
20
Банкерът Левон Хампарцумян за това задава ли се нова финансова криза: Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години
Автор: ПИК
10.02.2019
20
23602

Задава ли се нова световна финансова криза ши как живее българинът в момента. Това коментира пред сутрешния блок на Нова телевизия един от родните топ банкери Левон Хампарцумян.

ПОЗИЦИЯ! Левон Хампарцумян против обявяването на личен фалит

ПОЗИЦИЯ! Левон Хампарцумян против обявяването на личен фалит

"Влизането в Еврозоната е печат за качество на...

на 22.06.2018

„Умереният икономически растеж не е причина за притеснения – анализира Хампарцумян. - По-скоро става дума за умерено-оптимистичен вариант въпреки песимизма в Брюксел.

Не всички прогнози се сбъдват по начина, по който са направени. По-скоро от Брюксел правят едно предупреждение. Ясно е, че икономиката е циклична и не може да върви само нагоре. Има възходи и спадове.

Никой точно днес не може да каже Великобритания кога и как ще напусне Евросъюза. В Италия доста правитества се сменят и политиката им е доста нестабилна, но имат доста силна икономика и успяват да балансират. Особенно този бизнес свързан с експорт и туризъм. Това държи държавата им в по-добро състояние, отколкото може да се очаква.

Ако погледнем в нашата къщичка, всъощност, днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. Сигурен съм в това. Ясно е, че има едни хора, които живеят с носталгия към далечното минало, но това са фактите. Винаги ще има недоволни. Въпросът е на тези хора, които са икономически по-активни и предприемчиви, да имат подходящи условия да работят спокойно. Да им се създадат условия за това. Да създават работни места и да потребяват.

При положение, че премиерът Бойко Борисов обяви възможност за 10 процентно увеличение на заплатите, явно финансовият министър му е казал, че може. По-важно е това, което се случва в частния бизнес тук. Има сегменти, в които конкуренцията е много сериозна. Имам предвид  Ай Ти сектора, производството за експорт. Трудно е да се намери работа в днешния свят на функционално неграмотните, за които напоследък все повече се говори. Проблемът е, че те не могат да се нагодят към новите условия. Върху това трябва да се акцентира и работи.

Част от днешните разочарования у някои хора идват от това, че критиците бяха създали у хората свръхочаквания към ЕС. Хората очакваха, че ще си легнат без да са членове и на другия ден от небето ще капят мед и сметана. Сега хората са по-предпазливи, когато говорят за еврото. Ние еврото на практика го имаме от 22 години с фиксирания курс.

Кредитите ни ще се превалутират в евро, като обикновено това става с определени регулации, за да се ограничи възможността на банките да спечелят кой знае колко много. Ще се присъединим към едно по-висока зона на благоденствие и успех в въвеждането на еврото. Еврото не носи жизнения стандарт, а нашия труд и нашите постижения. И това трябва да е пределно ясно на хората.

Еврото на практика е това, колко сме направили, левът – също. Но за това ще мислим след 2022 година. Това е първата възможна година, която еврото би могло да бъде въведено у нас. Става нещо като онова чакане на 2012 година, когато всички чакаха края на света.

Дали ще можем да си купуваме по-лесно коли и къщи тази година?  Както е казал мечо Пух – едни ще могат, други – не. Всичко зависи от стандарта. България от доста дълго време расте с по 3 - 4 процента икономически и това нещо вече може да се усети у нас и от обикновения човек”.

Сподели:
свързани новини
ПРОГНОЗА - Левон Хампарцумян: Лихвите през 2019 г. ще бъдат поносими ПРОГНОЗА - Левон Хампарцумян: Лихвите през 2019 г. ще бъдат поносими
През 2019 г. лихвите няма да тръгнат рязко нагоре и ще...
на 07.12.2018
РАЗБИВАЩО: Банкерът Левон Хампарцумян - Банев има нужда от психиатър, който да го вкара в реалностите РАЗБИВАЩО: Банкерът Левон Хампарцумян - Банев има нужда от психиатър, който да го вкара в реалностите
Банкерът Левон Хампарцумян, обявен преди дни за банкер на...
на 09.12.2018
Напиши коментар »
(20)
1
Нищо конкретно , меко казано - само завоалирани и угоднически отговори с вратички !
2
Останалите 7 млн. тънат в мизерия. Този азиатски лешпер ( Армения е в Азия , а не в Европа) натовари по времето на Костов. Тогава той беше зам. на Александър Божков. Имаше правата да преговаря за продажбата на малки предприятия без търг. Цената на подкупа беше над 6 000 000 лева ( сега 6 000 лв.) за предприятие. Този тъпанар продаде най малко 185 радиотелевизионни сервизи без пари. Да не говорим за останалите малки фабрики.
3
Нещата се пообряватвсеки ден. Магистрали, градски центрове, детскиплощадки, високи заплати и пенсий. Сега и безлихвени кредити. И всичкото това дадено от Вожда и физкултурника. Утре ще стане непоносимо хубаво. Нооо кво да прайш, прост матрял, даже си позволява да ги обвинва.
4
крадеца на Костов дава акъл и,той,Костов,Бойко Борисов,цв.цв.,Горанов живеят наистина по-добре отпреди 30 година,възпитаника на помощното училище или другарката рабфакаджийка кога са сънува ли че може да стане това нещо,горко на България
5
Какъв финансов анализ може да направи тази костовистка отрепка с образование инженер-химик и главен приватизатор,който си договори поста и промениха закона,само за него,защото нямаше право с това образование да бъде банков изпълнителен директор.
6
НЕ СМЕ ПОЗНАВАЛИ ДРУГИЯ СВЯТ И НАЧИН НА ЖИВОТ ПРЕДИ 30год. И НИ ВНУШАВАХА , ЧЕ ТАМ ЖИВЕЯТ ЕДНИ ЛОШИ КАПИТАЛИСТИ И ФАШИСТИ. И ТОГАВА БЯХМЕ ДАЛЕЧ ДОРИ ОТ УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ И ПОЛША., И ТОГАВА КРАДЛИВИ И ПРОСТИ КОМУНИСТИ НЕ БЯХА СПОСОБНИ ДА ПОДРЕДЯТ БЪЛГАРИЯ.ВИНАГИ СА БИЛЕ МАЛОУМНИ.
7
ЕДИНСТВЕНАТА ГОРДОСТ НА КОМУНЯГИТЕ Е , ЧЕ ПОСТРОИХА АПАРТАМЕНТИ КОИТО ПРИЛИЧАТ НА ТРАФОПОСТОВЕ И 90процента ГУБЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ. ИЗПОЛЗВАХА ХОРАТА ДА ИМ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ. ХВАЛЯТ СЕ ЧЕ ВСИЧКИ БИЛЕ НА РАБОТА ама работещи бедни. ПРИ БВП 10-12милиарда ЗА КОГО ПО НАПРЕД. ОПИЧАЙТЕ СИ УМА БЪЛГАРИ И НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ НА ПРИКАЗКИ, ЧЕ ПРЕДИ Е БИЛО ИДЕАЛНО. ЦИФРИТЕ НЕ ЛЪЖАТ ОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА.
8
Явно ти и такива като теб, са усетили по твоите тежки джобове по-добрия живот, затова не можете да ходите пеша и се придвижвате със скъпите си коли, а не с обществения транспорт, защото джебчийките на братята роми ви дебнат в блъсканицата в него, за да ви преджобят!
9
Тия че живеем по добре да ги разправя на някой друг.Преди 30 години беше сто пъти по хубаво а на Тодор Живков трябва паметник на сред София, По добри политици от него и Борис трети не сме имали
10
Лично Хампарцумян живее много, ама изключително много по и най-добре от преди 30 години. От банкер знам, че преди 4 години заплатата му без месечните, тримесечните и годишни бонуси бе 200 ХИЛЯДИ, не лева, а ЕВРО. ТОЙ и НЯКОИ ДРУГИ живеят много добре. А бе трудили са се хората ДОКАТО ВИЕ СТЕ ЧЕЛИ КНИГИ. ТАКА ВИ СЕ ПАДА !
11
Последни данни на БНБ за депозитите: Богатите у нас стават все по-богати, а бедните обедняват още повече!
12
На кого ги разправяш тия идиотщини бе тъпанар ??? Още малко и ще ме накарате с този миризлив арменец който взема по 100000 лв заплата да повярвам че преди 30 год сме живели по зле !!! ИДИОТИЗИРАНИ СМЕШНИЦИ !!!
13
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. ------->>>>> www.WebJob33.Com
14
Г-не,не говорете,в МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО.
15
Ами те са двама банкера и патрЕота !!!
16
особено ти живееш много по-добре от преди 30 години. Забрави ли когато Иван Коство ти дърпаше ушичките в гаража на БНБ?
17
Пардон, банкерът с химическо образование. От свое име ли или от името на тези, които го назначиха за милионер? Предполагам, че днес ще е първи в похода срещу демокрацията пред Президентството. Богатите не искат средна класа. Те са по-добре не отпреди 30 години, а отпреди седемдесет и пет. Просто комунистите не им взеха всичко, защото изпитваха милост, каквато не заслужаваха. И сега си отмъщават.
18
Този как не го е срам, нагляр .По голям мощеник от тоя не знам ,провъзгласил се за банкер преди 30 год. И той е от "Успелите" СДС-сари и тн. ,да не продължавам. Много жалко, че тази държава си отива тихомълком и "избрани" колят и бесят, много жалко.
19
99% от арменците в България са доносници на ДС или комуняги. Няма по-долна и мръсна азиатска сган от тези дегенерати, а за този миризлив арменец е сигурно, че живее по-добре от преди 30 години, кога семкаджия без образование с купена диплома за "химик" и крадлив арменски дегенерат ще стане банкер, тези изроди са родени престъпници
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 10898
архив

Когато Иванчо видя, че крадат колата на съседа, не се поколеба дори секунда, изтича на улицата и паркира на свободното място.

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1611
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Висшите магистрати откриха процедурата за избор на нов главен прокурор (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)
x
Как да се отървем от подутия корем
x