Банско се превръща в хит за косовските туристи

Акценти

Банско се превръща в хит за косовските туристи

9632
на 14.10.2021
Банско се превръща в хит за косовските туристи
Автор:   ПИК

Косоварите имат голям интерес да карат ски в България, а курортите Банско и Боровец се превръщат в любимите им дестинация за предстоящия зимен сезон. Това обяви пред TravelNews посланикът на Косово у нас Н.П. Делфин Плана след срещата си със зам.-министъра на туризма Мария Белколева. Той подчерта, че туроператори от Косово си търсят партньори в България. Те искат да се запознаят още на място с условията в курортите и в хотелите. Зам.-министър Белколева е обещала да организира срещи между бизнеса от двете страни.

препоръчано

„Косоварите харесват Банско и Боровец, защото са близо и се стига бързо до тях. Ски пистите и съоръженията са на високо ниво, а хотелите са много добри“, коментира посланикът. Според него туристите от Косово са били на трето място по посещения от чужденци в Банско през миналия зимен сезон. В двата курорта са пристигнали над 2000 косовски гости, показват данните на Националния статистически институт.

свързани новини

Посланик Плана и зам.-министър Белколева са коментирали още, че потенциалът на туризма между двете държави е голям и не е достатъчно развит. Косово ще рекламира Несебър и Слънчев бряг за следващия летен сезон. За това се договориха наскоро кметът Николай Димитров и посланик Делфин Плана. Почетен консул на Косово в България е хотелиерът Пламен Копчев, който е председател и на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. През последните десетилетия се отчита отлив на косовските туристи от българското Черноморие. Според Делфин Плана Несебър и Слънчев бряг са особено привлекателни за младите хора, но също така са познати като курорти с добри условия за семеен туризъм. Туроператори вече проявяват интерес за организирането на чартърни полети между България и Косово за следващия летен сезон.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННА ТЕОРИЯ! Учен от Харвард: Вселената е създадена в лаборатория СЕНЗАЦИОННА ТЕОРИЯ! Учен от Харвард: Вселената е създадена в лаборатория
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за Кацаров: Измамник! Диктаторът Радев го е пратил днес да лъже народа, за да бъде преизбран - той е виновникът за целия хаос. Децата станаха тяхна жертва, а родителите им не могат да работят (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов за Кацаров: Измамник! Диктаторът Радев го е пратил днес да лъже народа, за да бъде преизбран - той е виновникът за целия хаос. Децата станаха тяхна жертва, а родителите им не могат да работят (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това