Барак Обама пристигна в Хавана

ЧАС ПИК

Барак Обама пристигна в Хавана

6073
на 21.03.2016
Барак Обама пристигна в Хавана
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американският президент Барак Обама пристигна в Хавана, съобщи АФП. Обама ще осъществи знаково 3-дневно посещение в Куба. Заедно с него са съпругата му Мишел и двете им дъщери. Американският държавен глава ще разговаря с кубинския си колега Раул Кастро в понеделник и ще посети бейзболен мач в Хавана преди да си тръгне във вторник.

препоръчано

Това е поредният жест на добра воля към Куба, който Обама реализира в рамките на втория си мандат, който изтича тази година. През 2015г. някогашните врагове в рамките на Студената война възстановиха дипломатическите си отношения и след половин век отвориха отново посолствата си във Вашингтон и Хавана.

Това е първото посещение на американски президент в Куба след като партизани, водени от братята Кастро и Ернесто „Че” Гевара взеха властта от подкрепяния от САЩ президент Фулгенсио Батиста през 1959 година. Последната визита на държавен глава на Вашингтон обаче е още 31 години преди това, когато Калвин Куулидж влиза на острова на борда на военен кораб. Очаквайте подробности. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК