Барак Обама ще обиколи старата част на Хавана

ЧАС ПИК

Барак Обама ще обиколи старата част на Хавана

4730
на 20.03.2016
Барак Обама ще обиколи старата част на Хавана
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Барак Обама пристигна в Куба в неделя за 48-часово посещение, пишейки историята осмелявайки се да стъпи на някогашната вражеска територия и да събуди ентусиазъм сред кубинците, които са свидетели как комунистическото им правителство хули 10-те предшественици на американския лидер, предаде Reuters.

препоръчано

Посещението, първото на американски президент от 88 години, би било немислимо до преди споразумението на Обама и кубинския президент Раул Кастро от декември 2014 г. за прекратяване на отчуждението, започнало когато кубинската революция свали проамериканското правителство през 1959 г.

Цивилни полицаи са залели столицата Хавана, докато ремонтни екипи бързат да положат асфалт в града, където шофьорите се шегуват, че им се налага да шофират между „дупките с улици“.

Приветствени плакати с изображенията на Обама и Кастро са разлепени в колониалната стара част на Хавана, която американският лидер ще обиколи в неделя следобед, малко след пристигането си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК