Баровци наемат цели хотели край Варна, за да купонясват на воля

Региони

Баровци наемат цели хотели край Варна, за да купонясват на воля

4485
на 05.03.2021
Баровци наемат цели хотели край Варна, за да купонясват на воля
Автор:   ПИК

Баровци си наемат цели хотели, за да купонясват законно и на воля във Варна, съобщи областният управител Стоян Пасев.

препоръчано

"Като цяло се запазва тенденцията хората да се пазят. Нямаме масово втурване към заведенията, каквото беше очакването на мнозина. Идват празници, 8 март е един от тях и се предполага да има доста резервации. Затова искам да съобщя на всички, че проверките няма да спрат. Трябва да се спазват всички предписания на министъра на здравеопазването. През миналата седмица сме направили 150 проверки, съвместно с РЗИ-Варна. Има дребни нарушения, като неносене на маски, но като цяло заведенията спазват разпоредбите“, каза още Пасев.

Наблюдава се ръст на хоспитализираните, допълни областният управител. В тази връзка е взето решение за допълнително увеличаване с 20% на легловата база във Варна, предава още "Монитор".

Директорът на РЗИ-Варна, д-р Дочка Михайлова обясни, че в морската столица продължава да расте броят на регистрираните с коронавирус и броят на хоспитализираните пациенти. „Ваксинацията се провежда по график, съобразно възможностите. Пускаме и зелени коридори, но ограничено. Има голям интерес и не искаме да ограничаваме хората.  

Директорът на РЗИ-Варна допълни още, че тази година няма проблеми със сезонния грип и сякаш коронавирусът е изместил всички други сезонни заболявания.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това