Башар Джафари: Бомбардировка на френски ВВС на 19 юни срещу сирийско село е отмъщение за Ница

Азия

Башар Джафари: Бомбардировка на френски ВВС на 19 юни срещу сирийско село е отмъщение за Ница

4382
на 26.07.2016
Башар Джафари: Бомбардировка на френски ВВС на 19 юни срещу сирийско село е отмъщение за Ница
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Въздушният удар на френски ВВС срещу село в северната част на Сирия на 19 юли, в резултат на който загинаха 164 души, бил нанесен в отговор на терористичната атака в Ница. Това твърди постоянният представител на Сирия в ООН Башар Джафари. По думите му френските власти искали да накажат терористите от „Ислямска държава“, но всъщност не е станало така. Както съобщава дипломатът бойците от ИД са използвали жителите на село Тохар като жив щит, но напуснали селото малко преди авиоудара, след като разбрали, че президентът на Франция Франсоа Оланд „се е зарекъл да отмъсти за станалото в Ница“. „Френските ВВС са бомбардирали селото, при което са убити множество хора – два пъти повече отколкото са загиналите при атентата в Ница. Президентът на Франция е искал да отмъсти за станалото в Ница и уби 164 мирни жители в това сирийско село“, каза Джафари на заседание на Съвета за сигурност на ООН. По-рано министерството на външните работи на Сирия поиска ООН да осъди въздушния удар на 19 юли в селото край град Манбидж. След загиналите е имало жени, деца и старци по данни на сирийските власти.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО) Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК