Баща остави 150 хил. лева дълг на син и дъщеря

ЧАС ПИК

Баща остави 150 хил. лева дълг на син и дъщеря

63890
на 03.09.2013
Баща остави 150 хил. лева дълг на син и дъщеря

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Млада майка с дете на година и 3 месеца и брат на 15 г. може да остане на улицата заради дългове на починалия  баща, пише "24 часа". “Не търся милостиня. Искам банките да проявят
човечност и разбиране, да не ме изхвърлят от апартамента на баща ми, ще остана без дом”, казва 22-годишната Любомира Стоянова от Благоевград пред изданието.

препоръчано

Година и половина след смъртта на баща  Лъчезар тя останала сама с малкия си син Даниил и брат си Марио. Родителите  са разведени. Бащата, който работел като шофьор на линейка и такси, починал през април м.г. на 43 г. Две години преди това се борел с рака, прекарал няколко операции, но болестта го надвила.

“Когато той почина, бях бременна в седмия месец. Имах проблемна бременност и не отидох дори на погребението му. Месец по-късно започнаха да идват писма от банки и фирми за събиране на дългове. Оказа се, че баща ми е имал кредити, които аз и брат ми наследяваме”, описва мъките си младата жена.

Тя погледнала несериозно, както днес казва, на писмата от финансовите институции. Точно по това време се родило и детето  и грижите около малкия Даниил я откъснали от проблемите с тежкото наследство. Била омъжена и живеела при съпруга си Иван, затова не обърнала внимание на проблемите с дълговете на баща си.

Бързо се развела и се върнала в наследеното жилище. Наскоро обаче от една от банките  се обадили, че се готви продажба на апартамента, в който живее в махала Плажа, останал от баща й. Отишла при юристите на банката и се оказало, че жилището е ипотекирано, а заемът, който тя трябва да изплаща, е 68 000 лв.

Казали , че месечно трябва да внася по 800 лв., като 700 лв. са лихвите. В противен случай ще обявят апартамента за продажба.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК