БАЩИНИЯ: 100 млн. наследство остави Цар Киро - ето кой сяда на трона след кончината на циганския барон

Час Пик ГЛАВНА

БАЩИНИЯ: 100 млн. наследство остави Цар Киро - ето кой сяда на трона след кончината на циганския барон

79819
на 10.04.2021
БАЩИНИЯ: 100 млн. наследство остави Цар Киро - ето кой сяда на трона след кончината на циганския барон
Автор:   ПИК

Над 100 млн. лева е наследството на споминалият се преди дни цигански барон Кирил Рашков - Цар Киро. Гигантската сума е натрупана след десетилетия търговия с дрога, алкохол менте, джебчийство и сводничество. В нелегалната дейност е ангажиран почти всеки от клана Рашкови, но печалбите се връчват лично на боса. Впоследствие самообявилият се за ромски монарх решава еднолично на кой какъв дял да отпусне.

препоръчано

Според запознати Рашков е повече от щедър към наследниците, но предвидливо запазва огромна част от парите за черни дни. Следвайки ромските традиции, цар Киро моментално обръща припечеленото в злато. Според запознати до смърта си той успява да натрупа над един тон от жълтия метал. Слуховете, че кюлчетата се съхраняват по тайни чекмеджета са категорично неверни, кълнат се близки до циганската фамилия.

През годините цар Киро има доста лош опит по темата. Още преди 1989 г. при арестите му властите конфискуват натрупаните златни съкровища. До промените Рашков има цели седем присъди за различни престъпления, сред които притежание на злато, левове и чуждестранна валута. Общото наказание е 30 години затвор, но след 10 ноември е амнистиран с подпис на президента Желю Желев. Твърди се, че немалко килограми е струвало и откупуването на фамилията след размириците в родното им село Катуница, пише столичен таблоид. 

Поучен от горчивия си опит преди няколко години, ромският монарх предвидливо изнася златните кюлчета към чужди трезори. Част от съкровището, включително и десетки чанти с пачки, все пак остават в България. Те са оборотни средства, предназначени за издръжка на многобройната фамилия и плащане на "такса спокойствие" към ченгета и политици, обясняват запознати.

Според ромските традиции след смърта на Кирил Рашков контролът върху богатството преминава в ръцете на новият шеф на клана. На погребението в неделя стана ясно, че царската титла отива при сина му - принц Ангел. Самият избор далеч не е бил единодушен, обясняват запознати. Наред с единствения жив "царски" син, претенции към трона и парите има и сестра му Събка. Оправната дама дори пробва да вербува на своя страна майка си царица Костадинка. Номерът й обаче не минава. След новината за кончината на Кирил Рашков, царицата еднолично определя за наследник сина Ангел.

Твърди се, че изборът на принц Ангел е напълно закономерен. Новият цигански монарх от години е човекът, който движи семейния нелегален бизнес. Той държи и контактите с подземния свят, както и над десетина брокери на цигански гласове, които са особено полезни по време на избори. Смята се, че в момента фамилията на цар Киро контролира между 25 000 и 30 000 ромски гласа. Влиянието им е отслабнало – преди десетина година "разполагали" с над 100 000.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19 с горещи данни за пандемията и на Гергьовден (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19 с горещи данни за пандемията и на Гергьовден (НА ЖИВО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това