БГ-ЕВРОДЕПУТАТИ СЕ РИТАТ ПО КОКАЛЧЕТАТА за очернящата кампания и лъжите срещу Екатерина Захариева

Акценти

БГ-ЕВРОДЕПУТАТИ СЕ РИТАТ ПО КОКАЛЧЕТАТА за очернящата кампания и лъжите срещу Екатерина Захариева

100625
на 18.09.2024
БГ-ЕВРОДЕПУТАТИ СЕ РИТАТ ПО КОКАЛЧЕТАТА за очернящата кампания и лъжите срещу Екатерина Захариева
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Коментари за ресора на България в Европейската комисия "Стартъпи и иновации" стана повод за разправия между евродепутати тази сутрин.

препоръчано

Андрей Ковачев от ГЕРБ и Никола Минчев от ППДБ си размениха остри реплики пред бТВ по повод избраната за комисията от България Екатерина Захариева.

Повод бе очернящата кампания, която ППДБ, начело с Минчев предприе. Компроматите им, публикувани в "Политико" обаче не попречиха на кандидатурата на Захариева и така отпадна кандидатът на ППДБ Юлиан Попов.

Андрей Ковачев напомни, че е тръгнала очерняща кампания срещу Захариева, а Минчев се опита да се измъкне с думите: Няма очерняне...

Ама, това е лъжа, която се разпространява от определена партия, ясно е за какво става въпрос. Партията е ППДБ, каза открито в ефир Андрей Ковачев, давайки ясно да се разбере, че се знае кой пуска зловредните слухове.

Коментирах нещо, което присъстваше и продължава да присъства в публичното пространство, нищо не се е променило, предстоят изслушвания, на които пожелавам на г-жа Захариева да се представи добре, каза все пак Никола Минчев. 

Според евродепутатът от „Обнови Европа“ ресорът „Стартъпи и иновации“ има голям потенциал:

„Ресорът, който беше анонсиран вчера за България, е ресор с потенциал. Не съм съгласен, че това е ресор, който ни изпраща на опашката в Европа. Да, някои теми от ресора ни от предната Европейска комисия не присъстват този път, но все пак има сериозен потенциал.“

Да, някои теми от ресора ни от предната ЕК не присъстват, като младежта и културата, но в стартъпи  ииновации има потенциал, допълни той.

А Андрей Ковачев му напомни, че трябва да бъдат обединени в такъв момент. 

Предстои кандидатурата на Екатерина Захариева и на всички еврокомисари да минат през правната комисия, при което може да има отпаднали. Там ще установяват материалния и нематериалния конфликт на интереси. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК