Бедствено положение в Австралия заради наводнения

СВЕТЪТ ДНЕС

Бедствено положение в Австралия заради наводнения

6598
на 09.03.2022
Бедствено положение в Австралия заради наводнения
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Австралия Скот Морисън заяви, че ще обяви бедствено положение в два щата заради наводненията в страната, информира Би Би Си.

препоръчано

Бедствието в Нов Южен Уелс и Куийнсленд отне живота на 20 души и наводни хиляди домове през последните две седмици, предава БГНЕС.

Правителството и местните власти си навлякоха гнева на гражданите заради бавните си действия.

Декларацията на Морисън ще позволи на федералните власти да се намесят по-директно. Той направи съобщение в сряда в град Лисмор, заявявайки, че Австралия се е сблъскала със събитие от типа веднъж на 500 години. Четирима души загинаха при наводненията там миналата седмица.

"Това, което се вижда тук, е сърцераздирателно. Трябва да го видите, трябва да го помиришете, трябва да го почувствате", каза Морисън.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК