БЕДСТВИЕ: Градушка унищожи градините в две смолянски села

Региони

БЕДСТВИЕ: Градушка унищожи градините в две смолянски села

23687
на 21.08.2024
БЕДСТВИЕ: Градушка унищожи градините в две смолянски села
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Град по-голям от грахово зърно се изсипа поройно във вторник следобед над смолянските села Виево и Славейно.

препоръчано

Днес стана ясно, че реколтата от фасул, картофи и домати в дворовете на хората е напълно унищожена.

“Щети има и по инфраструктурата, пропаднал е пътят към гробищата, изнесен е и пътят към махала Чакалото“, каза кметът на Виево Венко Палчев. 

В съседното село Славейно градушката валяла около 1 час, отново поройно. Реколтата също е унищожена. Има изнесени улици, една къща е била наводнена, но вече водата е източена.

“Имаме свлачища и по улиците, и по пътя за Кутела, които в момента се разчистват“, каза кметският наместник на Славейно Христо Станчев, информира "Марица“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК