Бездомно куче спаси новородено, захвърлено на сметище (СНИМКИ)

Азия

Бездомно куче спаси новородено, захвърлено на сметище (СНИМКИ)

15693
на 13.05.2022
Бездомно куче спаси новородено, захвърлено на сметище (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бездомно куче помогна за спасяването на новородено бебе, изоставено на сметище в Сибонга във Филипините. За героичната си постъпка хората се надяват кучето да бъде спасено като награда.

препоръчано

Неотдавна, една сутрин Фуентес Ревиля минавал през сметището покрай планинския барангай на Магкагонг, когато бездомно куче започнало да го преследва. Въпреки, че кучето лаело по мотоциклета му, не изглеждало агресивно. Всъщност Ревиля имал чувството, че бездомното куче се опитва да му каже нещо.

Любопитен от поведението му, Ревила спрял мотоциклета си и последвал кучето, което тичало напред. Отвело го до тревна площ на сметището. Ездачът бил изненадан да намери бебе, увито в кафява кърпа на земята.

Извикал полиция и детето било незабавно докарано в болницата за преглед и възможно лечение.

Главният сержант на полицията Винъс Тампос от полицейското бюро за защита на жените и децата в Сибонга (WCPD) заяви, че новороденото бебе е момче, което все още има висяща пъпна връв. Те открили плацентата на бебето, увита в черна найлонова торбичка, която била хвърлена до детето.

Инцидентът разтревожи и натъжи местната полиция. Сега властите призовават родителите на детето, особено майката, да поемат отговорността за бебето. Полицията вече е предала детето на Общинската служба за социално подпомагане и развитие.

Тампос добави, че черното бездомно куче, което сега е приветствано като местен герой, е едно от около 5-6 кучета, които често посещават сметището в търсене на храна. Хората се надяват скоро това куче-герой да бъде осиновено, пише "Вихрогон.бг". 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК