Безплатни УНГ прегледи по случай Международния ден на детето в ДКЦ "Софиямед"

ЧАС ПИК

Безплатни УНГ прегледи по случай Международния ден на детето в ДКЦ "Софиямед"

7261
на 27.05.2015
Безплатни УНГ прегледи по случай Международния ден на детето в ДКЦ Софиямед
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

По случай Международния ден на детето – 1-ви юни, специалистите по УНГ заболявания от медицински комплекс „Софиямед“ обявяват безплатни консултативни прегледи за деца. Те ще се проведат на 1, 2 и 3-ти юни от 9:00 до 12:30ч. в  ДКЦ „Софиямед“след предварително записване на тел. 0700 31 051.

препоръчано

 

Завеждащ отделението по УНГ заболявания в УМБАЛ "Софиямед" д-р Иван Йорданов съветва родителите при първи симптоми на ангина, да не пристъпват към самостоятелно лечение на децата си, а да потърсят незабавно УНГ специалист.

 

„Някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите и от родителите, а могат да са изява на много по-сериозна болест или усложнение на вече съществуваща. При деца под 3 годишна възраст, ангината например се проявява с обща отпадналост на детето и отказът му да се храни и да приема течности. Подуват се лимфните възли на шията, гърлото е силно зачервено, сливиците са покрити с гнойни бели налепи, повишава се и температурата, обикновено до 38 градуса. Важно е родителите, да знаят, че премахването на налепите от сливиците механично е изключително опасно. Те са много добре кръвоснабден орган и това макар и рядко може да предизвика опасно за живота кървене. Не препоръчвам родителите да правят това, а да се обърнат към УНГ специалист, който ще вземе най-правилното решение за лечението на детето им. Затова през месец май миналата година разкрихме и съботен консултативен УНГ кабинет в ДКЦ „Софиямед“. В него работят специалисти от болницата, които приемат от 8:30 до 13:00ч.“, коментира д-р Йорданов.

 

За всички деца посетили безплатната профилактика през определените за това дни в ДКЦ "Софиямед", по случай 1-ви юни ще има подаръци!

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК