БЕЗПОЩАДЕН: Камен Донев за разбирачите с колажите за ген. Мутафчийски: Големи сте остроумници, а не му е времето. Каквото щабът казва - край! Козируваш и се подчиняваш. Сега няма АЗ - има Народ

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БЕЗПОЩАДЕН: Камен Донев за разбирачите с колажите за ген. Мутафчийски: Големи сте остроумници, а не му е времето. Каквото щабът казва - край! Козируваш и се подчиняваш. Сега няма АЗ - има Народ

966499
на 23.03.2020
БЕЗПОЩАДЕН: Камен Донев за разбирачите с колажите за ген. Мутафчийски: Големи сте остроумници, а не му е времето. Каквото щабът казва - край! Козируваш и се подчиняваш. Сега няма АЗ - има Народ
Автор:   ПИК

Забележително интервю с много истини и думи, които пронизват дълбоко в сърцето, но думи, непонятни и трудносмилаеми за мнозина, даде Камен Донев пред Диана Любенова.

препоръчано

В трудните времена, през които преминава България и светът, актьорът, режисьор и драматург попиля всички онези остроумници, които в социалните мрежи ката ден публикуват подигравателни колажи, в които обикновено главно действащо лице е ген. Мутафчийски - човекът, който вече две седмици денонощно ръководи битката с коронавируса. 

Публикуваме най-силните откъси от интервюто на Камен Донев:

ЗА РАЗБИРАЧИТЕ И ХУМОРА

"Прости хора винаги е имало и ще има. Няма как... Така е изградено обществото. Прости, по-умни, много умни, най-умни - хора, които движат света напред, хора, които го променят... В България много хора обичат да са князе. Искат да са господари, искат да са разбирачи, а виждаме, че най-полезните, най така да кажа по народному, готини хора, са тези, които следват своята работа, своето русло, развиват се, помагат, правят нещо съществено, а не бучат. И не излизат със хумор... Сега - голям хумор се вихри в нета и т.н. Големи остроумци! Актьори разни, всякакви шегобийци, които просто не знаят, че не сега е времето за това".

ЗА ТОВА КАКВО ЩЕ НАУЧИМ, СЛЕД КАТО ПОБЕДИМ ВИРУСА:

"На война сме, но противникът не е непобедим. Като опре ножът до кокала усещаме нуждата да се обичаме, уважаваме и подкрепяме. Иначе сме се превърнали в едни изнервени съквартиранти. Оказа се, че не можем един без друг. Сега много хора ще разберат колко важен е просто един поглед на улицата, една добра дума, един добър жест, просто да пуснеш някого с предимство, да не ругаеш, да помогнеш, да не се изнервяш, че някой е карал еди как си... Сега хората ще разберат много неща, няма да си го признаят публично, но е достатъчно да го направят пред себе си".

ЗА ЕДИНСТВОТО: 

"Ако обичаш другите хора и цениш любовта и грижата им, ще живееш и ти, и общество. НЯМА АЗ - ИМА НАРОД. Сигурен съм, че българинът е разумен. Има много умни хора и ще се справим. Едва ли ще станем по-добри, но по-разумни и по-предпазливи - да".

ЗА БИБЛИЯТА, СМИРЕНИЕТО И ПОТРЕБИТЕЛСКОТО ОБЩЕСТВО:

"Това, което ни се случва, е едно осъзнаване на безумието, на кариеризма, на потребителското общество... Нормално е природата да отвърне по този начин. От цялата работа ще излезе това, за което се говори много често в Библията - нарича се смирение. Това е нещо много важно. Смирение не значи да мълчиш, да наведеш главата си. Смирението е свързано с твоята лична почит към живота, към духа, към другите, към правилната ценностна система - себеусъвършенстване и изграждане на полезни и добронамерени модели на съжителство. Това смирение те прави силен".

ЗА БЕЗСМИСЛЕНИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ И КОЙ ВОДИ ПАРАДА:

"Като сте големи актьори, шегобийци, остроумци, излезте на сцената, правете нещо истинско! Недейте да разсъждавате! Както много хора разсъждават - ама лекарите, що така, що... Щото има хора, които решават и има хора, които се подчиняват в тая държава. Комисията казва, щабът казва! Това е! Край! Козируваш, мълчиш и се подчиняваш! Няма "ама"... Като искаш да си "ама", да си по-умен и така да казваш, учи седем години там, учи още десет години, стани генерал, стани еди какъв си, стани професор и тогава казвай как да станат нещата! Като не си учил и като не разбираш, си мълчи!".

Сподели:
Бомба x
Астролог намигна на палавниците: Денят е подходящ за секс, желанието на жените е закон Астролог намигна на палавниците: Денят е подходящ за секс, желанието на жените е закон
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите най-сетне работят по същество, променят данъчни закони - гледайте НА ЖИВО! ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите най-сетне работят по същество, променят данъчни закони - гледайте НА ЖИВО!
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това