Безумие е да се отменят PCR-тестовете за влизане в България. Май забравихме умирачката през ноември

КОМЕНТАРИ

Безумие е да се отменят PCR-тестовете за влизане в България. Май забравихме умирачката през ноември

45414
на 27.01.2021
Безумие е да се отменят PCR-тестовете за влизане в България. Май забравихме умирачката през ноември

Министър Марияна Николова поискала PCR-тестът за влизане в България да отпадне.

препоръчано

Да, това е същият PCR, който благоволихме да въведем едва преди два дена.

И айде - вече искат да отпадне?!

Напомням, че в Англия въвеждат задължителна 10-дневна хотелска карантина за сметка на туриста. В Париж изискват двуметрово разстояние от човек на човек, има полицейски час, забранени са разговорите в обществения транспорт. За Гърция няма смисъл да говорим, известно е на всички какво се случва.

А в свръхлиберална Холандия пребиват демонстранти, арестуват стотици, съставят крупни финансови актове, уволняват от работа.

Ние обаче сме по-католици от папата - тестовете да отпаднат! За да нахълтат туристи и да ни изпозаразят с новите щамове, вероятно. В ситуация, при която ваксините не достигат. И джипитата са се скрили в миша дупка. 

Отваряме моловете, пускаме безконтролно децата на училище, стотици без маски и дистанция крещят в центъра на София. И няма глоби, санкции, дисциплина. Приемат се уж някакви мерки, които никой не благоволява да спазва. Или пък бързо-бързо се отменят - под напора на недоволни браншове и съсловия. Които използват общото нещастие, за да рекетират правителството.

Пари се раздават на поразия, сякаш живеем в социализма. Чакаме наготово, държавата все за нещо ни е длъжна и все служи за оправдание на собствените ни житейски провали. 

Наказания - никакви. Играем си на държава и граждани. Законите важат само за идиотите. 

Явно сме някакви богове. Или поне за такива се смятаме. 

Показателите ни били "много добри". Май забравихме 6000 заразени на ден и 200 починали. Забравихме препълнените болници и хорицата, умиращи по стълбите. Сега, като се разщъкат хлапетата и отворят заведенията, допускаме ли, че ще ни се размине?

Време е държавата да се вземе в ръце. Да се действа отвъд популизма, принципно, според разписанията на щаба и професорите. Вярно е, че идват избори, но няма как да се угоди на всеки. 

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това