Без България на големия финал на "Евровизия"

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Без България на големия финал на "Евровизия"

7715
на 11.05.2022
Без България на големия финал на Евровизия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският представител на песенния конкурс "Евровизия" - групата "Intelligent Music Project" не успя да се класира за големия финал. В конкурса участват 40 страни.

препоръчано

"Intelligent Music Project" се изявиха под номер седем с песента си "Intention", информира сайтът на конкурса.

В първият полуфинал участваха общо 17 страни: Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

Само десет от тях се класираха за финала на 14 май. Сред тях са: Литва, Швейцария, Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

"Оркестър Калуш", украинското участие в тазгодишния конкурс за песен на "Евровизия", се класира за големия финал в Торино в събота. 

свързани новини

Музикантите от Западна Украйна и тяхната песен "Стефания" са фаворити за победа на тазгодишното издание на конкурса в Торино, сочат букмейкърите. 

От началото на въоръжения конфликт в Украйна групата изразява гласно подкрепата си за украинската съпротива срещу руската инвазия в социалните медии.

Русия беше изключена от тазгодишното издание на "Евровизия", както и нейната съседка и близък съюзник Беларус, посочва ДПА.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК