Без занимания на открито за учениците в Пекин заради смог

Азия

Без занимания на открито за учениците в Пекин заради смог

4283
на 06.12.2015
Без занимания на открито за учениците в Пекин заради смог
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Властите на Пекин въведоха за втори път оранжев код за екологична опасност и наредиха отмяна на заниманията на открито в училищата и детските градини на столицата заради налегналия я смог.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Мярката ще е в сила три дни – от 6 до 9 декември, уточнява Синхуа. Първия път оранжева опасност бе обявена на 29 ноември. Китайското министерство за опазване на околната среда съобщи, че в още десет града в северните провинции Хъбей, Шандун и Шанси е отбелязано високо равнище на замърсяване.

Наситеността с прахови частици с диаметър 2,5 микрона (PM 2,5), която е особено опасна за здравето, надхвърли на 30 ноември и 1 декември 600 микрограма на куб.м. Тези прахови замърсяващи частици са виновни за преждевременната смърт на стотици хиляди хора в Китай. Измерванията, направени от американското посолство в Пекин показаха наситеност на PM 2,5 от 287 микрограма на куб. метър в столицата или 12 пъти над препоръчания от Световната здравна организация таван.

Китай, който има незавидната слава на най-голям замърсител в света, обяви на конференцията по климата в Париж намерението си да намали до 2020 г. с 60% замърсяващите частици, изхвърляни в атмосферата от неговите ТЕЦ-ове, като модернизира инфраструктурите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК