Без наши отбори в топ 300 на световната ранглиста

Световен футбол

Без наши отбори в топ 300 на световната ранглиста

3013
на 03.12.2012
Без наши отбори в топ 300 на световната ранглиста
Лудогорец и Левски се отдалечават все повече от топ 300 на световната клубна ранглиста, която беше обновена официално днес. Разградчани са 309-и в класацията, която се изготвя от Международната федерация за футболна история и статистика. Шампионите са най-предно класираният български тим със 74 точки, но търпят изоставане от предния месец, когато бяха 303-и. В класирането около българския шампион са отбори като Пактахор (Ташкент) , Персеполис (Техеран), Ал-Шорта (Дамаск) и Металург (Рустави). Левски са в още по-незавидно положение и се намират на 431-а позиция. Това е сериозен спад в сравнение с 396-ото им място в миналото издание на ранглистата. Водач в класацията остава Барселона, а зад него е преследвачът му и в Ла Лига Атлетико (Мадрид). Трети е Бока Хуниорс, а изненадващо четвърти се нарежда изпадналият в сериозна криза Челси. Пети е Байерн (Мюнхен), а десетката допълват Универсидад де Чили (Сантиаго), Реал (Мадрид), Коринтианс, Атлетик (Билбао) и Олимпик (Лион). Точки в ранглистата клубовете печелят от представянето си във вътрешните шампионати и участието си в турнирите за националните купи, както и в международните турнири. Заради различните формати на първенствата и купите по света, статистиците от Международната федерация по футболна история и статистика са изработили класификации, според които раздават точките.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК