Вход
София
Времето в София 18 o C

Без Русия сме загубени

Без Русия сме загубени

на 12.04.2018
61207
24
Без Русия сме загубени
Автор: "Ретро"
12.04.2018
24
61207

Напоследък партийни клакьори надигнаха вълна от русофобия. Ренегати и нагаждачи, като Спас Гърневски, Методи Андреев, Асен Агов, Коритаров, Александър Йорданов, Иво Инджев, не слизат от екраните. Те злобно клеветят Русия за какво ли не. Соломон Паси пък призовава армията да се въоръжава против Русия. Какво падение! Тази русофобска вълна поражда коментари и сред населението.

Пиех си кафето и дочух на съседната маса моят познат Веселин да разказва в хумористичен стил автентичен случай. Отишъл той една вечер да посети възрастната си леля. Заварил я, че меси хляб и слуша радиото, по което се говорело за Руско-турската война.

Одобрявала Освобождението и обожавала Русия. Чичо Весо решил да я провокира и ѝ казал, че с турците сме си живели добре и без освобождение. Сепнала се лелята и му казала: „Весо, знаеш ли, че и баща ми, и дядо ми са ми казвали как са ни клали турците?”. Весо продължил да ги защитава и тя замлъкнала. На следващите вечери братовчед му се обадил на лелята по телефона да види как е. „Аз съм добре - казала тя, - ама вие вземете мерки, Весо не е добре, търсете му лекар” – загрижено му съобщила лелята.

Засмяха се тези, които го слушаха. Аз пък си помислих дали тази диагноза, която е поставила възрастната българка, не е в сила за днешните клакьори - русофоби. Народът ни е мъдър и вярно оценява нещата. Клакьорите са сутрешна роса. Без Русия България е загубена.

 

 Христо Христов-Референта, Правец

Сподели:
Напиши коментар »
(24)
1
Чак сега ли го разбрахте мутри,"политици"некадърни.
2
С ВАТЕНКИ ХАЙР НЕМА НАРАМО СИ ГИ НОСЕТЕ ВЪШКАРИ НЕ МИ ТРЯБВАТ . ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН РУСНАКА НЯМА ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ НА ЗЕМЯ !
3
Най-голямото зло за България и народа ни е съществуването на Русия като СССР и Руската империя. Днес почти преди да изчезне това зло за българския народ, една просташка и необразована, селяндурско - комунистическа прослойка от мерзавци с генетично увреден мозък, произхождаща от небългарски корен все още не може да осъзнае, че България е била създателката на етноса руснаци, че тези хора са наши роби и всичко, което имат го дължат на България и българите - език, писменост, държавност, армия, включително и генетиката на управляваща им класа. Всички глупости на Земята се пръкнаха, когато Велика Тартария по руски, а иначе Велика България бе унищожена от нашите немски роби. Петър I по пороизход българин бе заменен с холандски пират, столицата на Велика България от където се управляваше тази наша империя, предадена не преди 500 години, а преди 300 години на един подуправител от нашата империя, провъзгласил се турски султан.
4
“България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.” Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос българи от малката общност живееща в Русия, по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион. “Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднатга!” каза Путин.  "Нека погледнем цифрите - в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли 980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това..." - обясни президентът. После мина на пътищата. "Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България".- обясни Путин. Накрая коментира и темата за Черноморието: "Наши туристи - около 600 хиляди на брой са си купили имоти край морето. Влели сме милиарди в българската икономика. И сега вместо да ни насърчат, както правят например гърците, те се опитват да ни изгонят. Имало някаква "руска заплаха". И това пряко обезсърчи нашите купувачи. Това не е ли глупава политика - в Гърция нама руска заплаха, а в България има? Но има и по-голям абсурд - само Крим, който е на север и има месец и половина летен сезон, та само Крим докарва двойно повече пари на Русия, отколкото цялото крайбрежие докарва на България. Където летният сезон е двоен - 3 месеца. Представете си колко повече хотели и колко по-дълга плажна ивица имат! И колко по-топло е там. И от това какво влиза в хазната? Нищо. Кражбите са невиждани, затова е така..." - завърши Путин. "Ако се направи равносметка, дори само от тези 3 компонента, в българския бюджет могат да влязат нови чисти 6-7 милиарда евро. Ще се удвоят пенсиите, а ще има и за друго. Но този нещастен народ просто е изтеглил най-лошия късмет на историята. Няма по-пропаднали и по-крадливи политици от българските" - бяха финалните думи на руския държавен глава.  Припомняме, че според покупателната им сила, руските пенсии са около  двойно по-големи от българските.
5
САМО ЧЕ ПРИЯТЕЛЮ НИЕ СИ НЯМАМЕ ПУТИН А СИ ИМАМЕ НАЧЕЛО ЕДИН ГОЛЯМ ПУ-ЬО БОЛ ПУТЬО-ЦИ И БОЛ ПУТ- И КОИТО ГИ ИЗБИРАТ !!!
6
Ние сме генетично свързани братя. Еднакво сме крадливи, еднакво сме нагли, дори прехода ни протече по идентичен крадлив начин. А на въпроса, защо са ни клали турците, отговора също е прост – ако хвана някой да ми краде колата, бих го клал по същият начин, останалото е за назидание. Защото няма на света по гнусно, нагло и крадливо племе. И до ден днешен е така. Окрадоха банки, заводи, цялата държава, ама за този геноцид няма кой да дойде да ни освободи, защото освободителите ни са също толкова крадливи. Много е писано за нашата народопсихология, но ще добавя. Ако руснаците хипотетично се окажат пак на Дунава, тези, които най много плюят, първи ще се пишат „активни борци против фашизЪма” и ще се мазнят по същия начин на руснаците. Виждали сме го. Апропо, в момента слушам един скандал на улицата. Една жена с дете се кара на друг собственик на куче, че е без повод и наморник, а той я хока, едва ли не, тя трябва да си пази детето и вади от „девет кладенеца вода” за свое оправдание. Това сме ние – тежък патологичен случай. За това, колко сме неадекватни, свидетелства само един факт. Така наречените „русофили”, вероятно не знаят и една дума на руски, защото, ако се поровят из руските сайтове и форуми, няма да намерят една хубава дума за нас, дори напротив. Чухме им дори големците. Но ние винаги си търсим бащицата. Не можахме да го намерим при американците, нищо чудно пак да го потърсим при руснаците. Причината е много проста. И на нас и на тях, не ни понася демокрацията.
7
Изцяло без тях!
8
Играем си на фили и фоби, а Гинка купува ЧЕЗ...
9
Защо всички любители на Русия все още са в България?? Вие сте без родници кой уважава хора без родина?
10
МИЛИ, СЛАДКИ РУСОФИЛИ. ПРОДАЙТЕ СИ ИМОТИТЕ И ЗАМИНАВАЙТЕ ЗА РУСИЯ. ТЯ, МАЙЧИЦАТА ВИ ЧАКА ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В СТРОИТЕЛСТВОТО НА КОМУНИЗМА.ЗАПИШЕТЕ ДЕЦАТА СИ В УЧЕБНИТЕ Й ЗАВЕДЕНИЯ. А НАС НИ ОСТАВЕТЕ ДА СИ СЕ ПРИОБЩАВАМЕ КЪМ РАЗПАДАЩАТА СЕ ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И СТРОИТЕЛСТВОТО НА КАПИТАЛИЗМА. ДЕЦАТА СИ ЩЕ ЗАПИСВАМЕ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ В АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ И ПР. НЕКА СЕ МЪЧИМ.
11
грешка в заглавието С РУСИЯ СМЕ ЗАГУБЕНИ
12
Русофилията ще си отиде с лелята на чичо Весо ,колкото и да не им се ще на някои хора във форума.Младите хора изобщо не ги интересува Русия и това е съвсем нормално,просто нямат на какво да и се възхищават.Моята майка ,която е на 75 години,живее на село, ползва интернет е на мнение,че ако не бяхме с Русия ,сигурно щяхме да сме по добре,за разлика от лелята на чичо Весо,която е една заблудена възрастна жена и сигурно мечтае за живота и пенсиите на западните баби и дядовци,но не си дава сметка ,че докато чака този живот да дойде от Изток,той дошъл от Запад.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Към такива мерзавци като този ПЕШО. На този олигофрен изразяващ се като Пешко, ако човек рече да му разрови родословното дърво ще установи: 1./ Че дядо му и баба му навремето са получавали по-високи пенсии като АБФК. 2./ Че скапаните му родители са получили също жилище и жителство в София отново като АБФК 3./ Че същите тези мизерници са влезли и завършили ВУЗ, както и след това са получили добре платена служба благодарение на това че са били АБФК. И сега този изтърсак и змияр /техен син/ Пешко е тръгнал като скапаняка Соломон Паси да "яде говна" по адрес на Русия . . .
15
Не е ли по добре ти да отидеш на майка си в пут -ата ???
16
До ГЕШ. Как са майка ти и сестра ти? От къде се навъдихте такива кармазъ интелектуалци с цепнати езици? Можете само да съскате и да правите свирки в правилната посока.
17
Човека е от Правец какво друго да ви каже, а сега и един виц от мен . Прибрал се наш Тодор в Правец и гледа на площада бай Сашо с бастуна тропа по новия мрамор, абе бай Сашо защо не сложиш една гумичка на бастуна да не пробиваш така мрамора, а стареца му отговорил - баща ти трябваше едно време да си сложи гумичка та да не раждаш, кратко и прозорлива.
18
ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2AVv6QM
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
а със америкатските дупедавци до къде докарахте БЪЛГАРИЯ-в кошовете за боклук...
21
"България е плячкосвана от мълък и безкрайно алчен елит"!Казано е това от Путин! Никой не може като него в едно изречение да назове толкова точно състоянието на държавата ни ! Толково сме жалки като народ , че допуснахме това да се случи! "Играехме си на сини и червени " , а през това време и едните и другите са ни ограбвали !
22
Майка ми и сестра ми са добре защото се преселиха в един по хубав свят ама на теб ти е еб-та майката на тоя свят с тъпия ти мозък и голямата ти шпатула която не е цепната ама това изобщо не ти пречи да лижеш миризливи задници !!!
23
Хубава приказка, ама крива.
24
Щом казвате така пик сигурно е така... вие без рашастан и риблите на джуджави путя сте свършени.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Гърция поискала от целия свят хонорар за две хиляди години използване на демокрацията.
- Оказва се, че само Русия, Китай, Северна Корея и Куба нищо не ни дължат - уточнил Алексис Ципрас.

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1230
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Доц. Георги Рачев с горещи разкрития за летния сезон и времето до края на отпуските
x
10 правила при секса с нов партньор
x