Беларус насрочи президентски избори

Европа

Беларус насрочи президентски избори

7831
преди 4 часа
Беларус насрочи президентски избори
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Беларус ще организира президентски избори в края на януари догодина, предаде Франс прес.

препоръчано

"Президентските избори в Република Беларус ще се състоят на 26 януари 2025 г.", съобщи Централната избирателна комисия в Телеграм.

Предишните президентски избори през 2020 г. доведоха до безпрецедентни по мащаб демонстрации в знак на протест срещу фалшивата според опозицията победа на Александър Лукашенко. Стотици хиляди хора излязоха по улиците на Минск и други градове, но протестите им бяха смазани със сила, а мнозина бяха принудени да избягат в чужбина, отбелязва АФП.

Според правозащитната организация "Вясна" 1300 души са "несправедливо пратени в затвора", защото са се противопоставили открито на властта или по други свързани с политиката причини.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пак подпука ПП: Сетиха се за обещаното в сглобката, а 18 милиона - дупка (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пак подпука ПП: Сетиха се за обещаното в сглобката, а 18 милиона - дупка (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК