Белгийската полиция знаела за намеренията на Салах Абдеслам, но не ги приела насериозно

ЧАС ПИК

Белгийската полиция знаела за намеренията на Салах Абдеслам, но не ги приела насериозно

4050
на 01.03.2016
Белгийската полиция знаела за намеренията на Салах Абдеслам, но не ги приела насериозно
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През юли 2014 година в антитерористичният отдел на белгийската полиция е получен сигнал, че Салах Абдеслам и брат му Брахим подготвяли атентат, пише вестник „Льо Соар“.

препоръчано

Белгийската федерална полиция е знаела за намеренията на терористите от Париж от лятото на 2014-а от „сигурни източници“, но образуваното следствие е прекратено година по-късно без последствия заради лоша комуникация между отделните служби, информира изданието.Решението на силите на реда било, че двете лица Салах и Брахим Абдеслам „не представляват заплаха“.

Между 10 и 13 души от антитерористичния отдел са били в течение на разследването срещу двамата братя, които участваха в координираните атаки на 13 ноември 2015 година в Париж.

Неофициално представителите на полицията са разделени – едни заявяват, че въпреки този провал в много случаи белгийската полиция е успяла да предотврати терористични удари. Други смятат, че са необходими спешни и дълбоки промени.

Неназован полицейски източник признава, че ако наличните данни са били правилно споделени между полицейските служби, ноемврийските атентати в Париж, при които загинаха 130 души, е можело да бъдат предотвратени.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК