Белград: Ако Тачи влезе в Сърбия, ще бъде арестуван

Европа

Белград: Ако Тачи влезе в Сърбия, ще бъде арестуван

4456
на 02.06.2016
Белград: Ако Тачи влезе в Сърбия, ще бъде арестуван
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор за разследване на военните престъпления в Сърбия Милан Петрович отново заплаши с арест президента на Косово Хашим Тачи. "В случай, че президентът на Косово Хашим Тачи влезе на територията на Сърбия със сигурност той ще бъде арестуван", каза Петрович и поясни, че властите в Белград са издали заповед за неговото задържане.

Петрович припомни, че сръбското министерство на правосъдието е подало документи до Интерпол, но международната организация е отказала да издаде "Червена бюлетина" срещу Тачи.

Припомняме, че Косово обяви независимост през февруари 2008-ма година. До днес над 100 държави, включително и България, признаха независимостта на бившата сръбска провинция. Властите в Белград и Прищина от две години водят преговори за нормализацията на двустранните отношения. Това позволи на Сърбия да получи покана за започване на преговори за присъединяване към ЕС. 

препоръчано
свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК