Белград очаква от срещата Вучич - Путин дивиденти и подкрепа за суверенитета на Сърбия

Балкани

Белград очаква от срещата Вучич - Путин дивиденти и подкрепа за суверенитета на Сърбия

5548
на 23.11.2021
Белград очаква от срещата Вучич - Путин дивиденти и подкрепа за суверенитета на Сърбия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На предстоящата си среща сръбският и руският лидер ще обсъдят преди всичко съвместни енергийни проекти, заяви за РИА Новости Славолюб Царич, временен представител на сръбското посолство.

препоръчано

Президентът на републиката Александър Вучич трябва да пристигне в Москва на 24 ноември, а разговорите с Владимир Путин са насрочени за следващия ден.

"Като се има предвид изключително високото ниво на политическите и икономическите отношения и стратегическото партньорство, както и отличните лични отношения, други теми естествено също ще бъдат предмет на обсъждане", добави дипломатът.

Според Царич сръбската страна очаква "положителни резултати от това посещение и засилване и продължаване на сътрудничеството в редица области. Белград също така разчита на постоянната подкрепа на Русия за суверенитета и териториалната цялост на страната.

„Сърбия оценява подкрепата на Русия за суверенитета и териториалната цялост на републиката и се надява, че Москва ще продължи тази политика и в бъдеще“, заяви Царич.

Понастоящем Русия е фактически единственият доставчик на природен газ за Сърбия. През последните години републиката е получила повече от два милиарда кубически метра синьо гориво по тръбопровода през Украйна и Унгария, а на 1 януари официално бе пуснато руско гориво в газопреносната система на Сърбия през България от газопровода "Турски поток".

Освен това Москва не е признала Косово, която се отдели от Сърбия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК